Een tragisch incident schokte het rustige Zepperen afgelopen zondagnamiddag toen een 73-jarige automobiliste een 17-jarige fietser van achteren aanreed, resulterend in ernstige verwondingen voor de jonge fietser. Het voorval vond plaats rond 15.45 uur op het kruispunt van de Terwouwenstraat en de Eynestraat. De vrouw pleegde vluchtmisdrijf maar werd getraceerd door getuigen.

Die getuigen beschrijven hoe de auto, bestuurd door de vrouw, onstabiel over de weg zwalpte voordat de fietser vol op het achterwiel werd geraakt, waardoor de tiener hard ten val kwam. De automobiliste pleegde vluchtmisdrijf maar alerte omstanders achtervolgden haar en wisten haar thuis te traceren voordat de autoriteiten werden ingeschakeld. Het jonge slachtoffer kreeg ter plaatse eerste hulp van een medisch urgentieteam en werd later overgebracht naar het ziekenhuis. De 17-jarige fietser, die een ernstige hoofdwond opliep, wordt nog steeds verzorgd in het ziekenhuis, waar hij naar verluidt op dinsdag herstelde van zijn verwondingen.

Intrekking rijbewijs

Het Parket van Limburg handelde snel en besloot het rijbewijs van de Truiense vrouw onmiddellijk in te trekken nadat bleek dat haar bloedalcoholgehalte meer dan 2 promille bedroeg, ver boven de wettelijke limiet. Ze zal later worden opgeroepen om zich voor de rechtbank te verantwoorden voor haar daden.