Het Agentschap Wegen en Verkeer startte maandag 12 juni werken aan het kruispunt van de Sint-Truidersteenweg (N722) met de Pastorijstraat in Sint-Lambrechts-Herk. De voet- en fietsinfrastructuur, en de rijweg worden aangepast om de veiligheid en het rijcomfort voor actieve weggebruikers op de schoolroute te verhogen. De werken duren een 3-tal weken met een lokale omleiding voor doorgaand verkeer. Verder wordt er op dinsdag 13 en woensdag 14 juni gewerkt aan de verdere vernieuwing van de gewestweg tussen Borgloon en Heers.

De fietsaansluiting van de Pastorijstraat naar de steenweg wordt in beide richtingen doorgetrokken met een rood gekleurd fietspad. Verder worden de klinkers op de Pastorijstraat tot vlak voor het kruispunt opgebroken en vervangen door asfalt. Dat zal ook het rijcomfort voor gemotoriseerd verkeer verbeteren. Eén parkeerplaats voor minder mobiele weggebruikers, tegenover de Sint-Lambertuskerk, blijft na de aanpassingen aan het kruispunt behouden.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gaat verder in Hasselt het komende weekend op het viaduct van Kiewit ter hoogte van de Corda Campus de brugdekvoegen vernieuwen in de rijrichting Hasselt. Dit is nodig om de kwaliteit van de brugconstructie en het wegdek op termijn te garanderen. Dit gebeurt tijdens één werkweekend van vrijdagavond 16 tot maandagochtend 19 juni. Verkeer richting Zonhoven volgt een lokale omleiding.

Asfaltering

Op de Nieuwe Steenweg, tussen Broekom en Gutschoven, worden frees- en asfalteringswerken uitgevoerd om vervolgens zo’n 800 meter rijweg te vernieuwen. Er komt een nieuwe asfalttoplaag met bijhorende markeringen. Doorgaand verkeer volgt een omleidingsroute.Men gaat proberen om de klus in twee dagen te klaren. De rijweg wordt volledig afgesloten voor doorgaand verkeer met een omleiding tussen Borgloon en Gutschoven over de Sint-Truidersteenweg, Helshovenstraat, Hoenshovenstraat en Bekstraat. Plaatselijk verkeer in de werfzone en nabijgelegen zijstraten blijft wel mogelijk.  Er wordt een omleiding voorzien voor alle doorgaand verkeer. Het voet- en fietspad blijft grotendeels toegankelijk. Fietsers en voetgangers die het knooppunt 537 op de Haspengouwse route volgen, worden rond de werfzone geleid.