Ladies Circle 52 Sint-Truiden bestaat op donderdag 23 maart dag op dag vier jaar. De groep van 21 volwassen vrouwen is vastebraden om zich in te zetten om organisaties financieel te steunen. Ellen Plugers geeft op 1 april de fakkel door. Zij is blij met wat de groep het voorbije werkjaar heeft kunnen doen voor mensen in nood.

De enthousiaste groep ladies tot en met 45 jaar die maandelijks in Taverne Haspengouw samen komt om zich in te zetten voor goede doelen in en rond Sint-Truiden bestaat vandaag dag op dag 4 jaar. “Het laatste jaar hebben we veel organisaties gelukkig kunnen maken”, vertelt voorzitster Ellen Plugers. “Met de opbrengst van ons jaarlijkse Betty Spaghetti For Charity hebben we een cheque van 5000 euro kunnen overhandigen aan Bethanië, een multifunctioneel centrum dat zorg biedt aan kinderen met gedrags- en/of emotionele problemen en hun context. Daarnaast brachten we in december 115 kerstcadeaus en een cheque van 1500€ naar OnderOns, een Vzw die zich inzet voor kansarmen in Sint-Truiden.” Dat armoede helaas in stijgende lijn gaat ondervinden ze ook bij Ladies Circle 52. “Wij zijn vastberaden om onze steun te blijven bieden. Zo ligt ons eerste sociaal project, Stal ter Koze, ons nog nauw aan het hart en hebben we hen ook een cheque kunnen overhandigen van 1000 euro.

Fakkel doorgeven

Elk werkjaar kiest de groep een nieuwe voorzitter. Na Katrien Daems, Catherine Soers, An Backaert en Ellen Plugers zelf zal deze laatste de scepter doorgeven aan Deborah Motten, die Ladies Circle 52 naar de vijfde bestaansverjaardag zal leiden. Ellen blikt tevreden terug op het voorbije jaar. “Ik ben al 4 jaar bestuurslid en ons statutair jaar loopt van 1 april van een jaar tot 1 april het jaar erna. Dus ik nog enkele dagen voorzitster en dan wordt Deborah onze leading lady. Mijn thema van het afgelopen werkjaar was ‘Happy girls shine brighter’. Vanaf nu word ik nog een jaar Past-president in het bestuur en dan moet ik jammer genoeg afscheid nemen en word ik oud-lid vermits ik dan de 45 jaar bereikt heb.”

Daisy

Wie niet vergeten wordt is Daisy Blavier. “Zij was de drijvende kracht achter onze oprichting en een heel groot gemis in onze groep! Ze is overleden op 11 augustus 2021. Mede ter ere van haar zijn we en blijven we een zeer hechte groep met veel teamspirit en warmte onder elkaar! Zo zijn we in januari samen op weekend geweest en daar is gebleken dat we, elk met haar eigen karakter en persoonlijkheid, een mooi geheel vormen op basis van oprechtheid en vriendschap. Dat is ook de leuze van Ladies Circle: friendship and service”, besluit Ellen.

                    

Foto’s © Media Haspengouw