Het wandelgebied in de Truiense deelgemeente Bevingen wordt van 30 april 2022 tot 25 september 2022 een openlucht exporuimte met werken die aanzetten tot denken, dromen en doen. Be-Le-Vingen zorgt ook verbinding met de lokale dorpsgemeenschap.

Om de twee jaar organiseert Kunst Groen vzw in en rond Sint-Truiden een expo in de groene publieke ruimte. De editie van 2022 gaat door in deelgemeente Bevingen en zet naast de kunstenaars ook het wandelgebied in de kijker. “We kiezen dit jaar om te werken rond biodiversiteit, klimaat en sociale structuren”, vertelt curator Frank Delbeke. “Het gebied en concept leent zich perfect om samen met de kunstenaars op onderzoek te gaan.
Het is een groene oase waarin een diverse biotoop is ontstaan. Deze constellatie is voor veel kunstenaars een ware inspiratiebron. Kunstenaars denken, dromen, doen. Over zichzelf en over de wereld. Deze interne en externe processen zetten ook de bezoekers  aan om te denken over de thema’s.” Het is de eerste keer sinds het aanleggen van het waterwachtbekken dat kunstenaars hier aan de slag kunnen.

Verbinding inwoners Bevingen

Kunst Groen vzw hecht veel belang aan samenwerking met diverse belanghebbenden uit de regio waar ze hun expo’s organiseren. “Zo gingen we aan de slag met de leerlingen van basisschool De Heiberg en ontwierpen we prachtige vaandels die ook te zien zijn op het kunstparcours”, zegt mede-curator Raf Roefflaer. “Enkele inwoners en verenigingen uit het dorp gaan samen een kunstwerk maken tijdens een workshop gegeven door enkele deelnemende kunstenaars.”