Ondernemers uit Sint-Truiden en de Haspengouwse regio moeten voor een seminarie niet langer naar Brussel of de kust. Onder de titel ‘NEXT’ zal Business- en Ondernemersmentor Katia Di Lernia op 21 september in Sint-Truiden een business seminar houden met enkele topsprekers. Tijdens NEXT krijgen ondernemers hedendaagse strategieën en technieken aangereikt die hen helpen om hun onderneming én henzelf als ondernemer succesvol te positioneren in een wereld die in een sneltempo verandert. “Met leadership coaching gaan we dromen omzetten in targets”, aldus Di Lernia.

“Investeren in jezelf is investeren in een succesvolle toekomst voor je bedrijf” (Katia Di Lernia)

Ondernemers uit de Haspengouwse regio kunnen inschrijven voor NEXT. Drijvende kracht achter dit business seminar is Katia Di Lernia, geboren en getogen in Rome, maar op haar 5e al in Limburg beland. Papa was een ondernemer die wel wat zag in een eigen restaurant. Dochterlief zag het nog groter en startte bij een internationaal gerenommeerd sport- en kledingmerk. Vervolgens groeide ze door tot projectmanager en distributiemanager tijdens een carrière van ruim een kwartdecennium. In die laatste rol coördineerde ze een hecht team van gemotiveerde medewerkers.

In 2022 besloot Katia haar kennis, ervaring en inzichten te vertalen naar de rol van motivational business guide. “Ik sta zelf positief in het leven. Het is mijn motto, zowel privé als professioneel”, steekt Katia Di Lernia van wal. “Het belang van positiviteit in alle gelederen van een bedrijf ken ik maar al te goed. Een bedrijf is immers meer dan de producten en diensten die het verkoopt en de omzet die het haalt. Die kennis deed ik op tijdens mijn 25 jaar als leidinggevende bij een multinational. De mensen die er werken zijn een verzameling van talenten, elk met hun eigen gevoelens. Deze mensen correct aanvoelen, begeleiden en motiveren is een enorme uitdaging. Het is de taak van de bedrijfsleider om hierin het goede voorbeeld te geven. Motivation is the key!”

NEXT

Katia wil met haar initiatief toekomstgericht denken. “Gebruik de conjunctuur van vandaag om meer omzet en winst te genereren door je marketing, branding en communicatie onder de loep te nemen. Dat wil ik uitwerken in NEXT.” In haar business seminar NEXT wordt Di Lernia bijgestaan door twee doorwinterde managers. “Steven Ghesquière bouwde in minder dan 10 jaar tijd een HR imperium uit met meer dan 40 miljoen euro jaarlijkse omzet. Hij deelt waardevolle en toepasbare inzichten over hoe gouden ideeën te vermarkten, hoe je bedrijf opschalen en over het belang van je eigen menselijk kapitaal. Dat is iets waar ik ook de focus op wil leggen: inzichten krijgen in verschillende domeinen die het winnende verschil maken, je professionele begeleiding uitbouwen tot een zakelijk succes.” De andere seminar-coach is Jasper Gasia, de man die succesvolle brands, campagnes en concepten bedenkt voor bedrijven als Disney en Nestlé. “Jasper is een creatieve wervelwind die zijn geheimen deelt over het bouwen van sterke merken, winstgevende marketing en futureproof ondernemen. Zijn internationaal onderzoek wijst uit: de ecologische keuze is de economische keuze. Ik volg hem daarin volledig.”

Academiezaal

Di Lernia hoopt Truiense ondernemers op 21 september naar de fameuze Academiezaal te krijgen. “Het wordt een volledige dag met interactieve kennisoverdacht door experten in hun vak”, aldus Di Lernia. “Alle catering met een welkomsdrink, koffiebuffet, lunch, afternoon break en een afsluitende netwerkborrel zit in de prijs. Verder ook een uitnodiging voor een netwerkavond in de Xtra Ondernemersclub te Antwerpen in november. En voor de Early Birds gaat er een stuk van de prijs af en heb je een zitplaats vooraan in de zaal.”

Meer info en inschrijving via https://www.dilernia.be/nextevent

Foto’s © Katia Di Lernia