Op vrijdag 27 mei viert Sint-Truiden de Internationale Dag van de Buren. Het opzet is een laagdrempelig initiatief waar iedereen aan kan meedoen. Bewoners uit een buurt of wijk komen samen op een pleintje, een stoep, een inrit of een voortuintje. Iedereen brengt zijn eigen stoel mee, een drankje en eventueel iets om te knabbelen.

De Dag van de Buren is in Sint-Truiden uitgegroeid tot een vaste waarde. Het zorgt voor meer samenhang in de Truiense kerkdorpjes dorpen en woonwijken. Om dat idee kracht bij te zetten biedt het stadsbestuur aan de eerste 60 initiatiefnemers die het formulier invullen op de website van de stad een gratis feestpakket aan. De dienst ‘Buurtwerking’ helpt Truienaren op weg om buren te mobiliseren en er een feestelijke bijeenkomst van te maken. Een coördinator zorgt zelfs voor gratis gepersonaliseerde uitnodigingen bestellen. Op dezelfde pagina kunnen Truienaars onder het motto ‘Mijne geboer is de beste’ een buur nomineren die zich bijzonder inzet voor de buurt. Nog tot 15 mei kunnen ze hun burenverhalen inzenden. De deelnemers ontvangen een leuke t-shirt met een toffe boodschap.

Inwoners die op de Dag van de Buren iets in hun buurt plannen, kunnen terecht bij coördinator Buurtwerking Dirk Benaets, tel. 0492 15 68 87 of via buurtwerking@sint-truiden.be.
Meer info is ook terug te vinden op
https://www.sint-truiden.be/dag-van-de-buren-2022.