Sint-Truiden – Vrijdagavond 22 maart opende CDS, een vernieuwd café gevestigd op Stayen naast het appartementsgebouw, recht tegenover de winkels. CDS is een sportbar met een unieke inrichting van zachte, vrouwelijke kleuren en lampenkapjes, 18 televisies, een pooltafel, een ‘sjotterbak’, twee fotospots voor je social media en een beerwall waar je met je digitale zuipkaart je eigen pintjes kan tappen. “Onze missie is om een unieke ontmoetingsplaats te creëren waar mensen kunnen genieten van heerlijke drankjes, goede muziek en een gezellige sfeer. En als STVV thuis speelt is draait hier alles de ganse dag geelblauw”, vertelt Anne Swers van Stayen die het initiatief mee vorm gaf.

  • Rudi De Cock – 

Voor het nieuwe concept vertrok Anne Swers vanuit het gegeven dat er nood is aan een vrouwvriendelijk café. “De kleurtjes, de stofjes, de speciale lampen (sommige van een fietswiel) en de photoboots voor je Instagram geven een leuke twist aan CDS. Op twee plaatsen kan je er darts spelen, wat de sportiviteit van het café verhoogt, net als de toiletten met de basketballroom voor heren en de tennisroom voor dames. Er zijn gezellige zithoekjes, salonnetjes en een centrale bar van waaruit veel lekkers vertrekt.” CDS trok de Amerikaanse kaart met hot-dogs, pizza’s, Budweiser en een taco-tuesday, Amerikaanser kan het niet. Natuurlijk hangt er ook Belgisch bier aan de tap en op de kaart. “We gaan anderzijds voor het echte Belgische voetbal, met 18 schermen zodat iedereen vanop eender welke plaats kan volgen. Als STVV thuis speelt wordt CDS hét STVV-café en kleurt hier de ganse dag alles geelblauw. Met de digitale zuipkaarten kunnen fans en supporters zelf hun pintjes tappen aan de beerwall.”

In beeld: De biermuur ofte ‘beerwall’ met digitale zuipkaart laat klanten hun pintjes zelf tappen. Je laat een bedrag op je kaart zetten en je kan met de display aan de tap zelf aan de slag gaan.

Het buurtcomité en de bewoners van het woonappartement zijn erg tevreden over het vernieuwde café. Eén bewoner werkt zelf op Stayen en stak met de technische ploeg mee de handen uit de mouwen. “Voor het sociale leven in de buurt is dit een mooi geschenk. Onze omgeving kan weer wat bruisen.”

                                 

Buurtbewoners: De Nacho Platters en de Spuds met leuke frietvormen smaakten overheerlijk. We kunnen hier gezellig iets komen drinken op wandelafstand van onze woonst.” 

Anne Swers demonstreert hoe je op een van de plekjes kunt ‘instagrammen’ en Duvel-kampioen bent op een podium

 

Dancing Dimi

Samen met publiekslieveling en darter bij uitstek Dancing Dimi zat CDS op de openingsavond afgeladen vol. Dimi amuseerde zich en deelde naar hartenlust handtekeningen uit. Hij liet zich verleiden tot enkele potjes darts, samen met enkele jonge Truienaren aan wie hij nog wat tips meegaf.

Beelden © rdc