Bart Cleren, Marc Libens, Carine Claus en Ronny Schmitz hadden samen met een heel team een dankbaarheidstocht te voet naar Scherpenheuvel georganiseerd ten voordele van de Mediclowns.

Ze waren allen op post zaterdag om 8 u ’s morgens om de reis aan te vatten. Onderwege werden ze bevoorraad met suikkerrijke ingrediënten door Robert en Jill van de Pediatrische afdeling van het Sint-Trudoziekenhuis, samen met andere collega’s. Na 15 km werden ze vergezeld door Peter. Af en toe liepen ze fout, maar al bij al geraakten ze toch terug op het goede spoor. Het kostte natuurlijk wel enkele extra kilometers. Pieter en Yenthe waren bij de groep van de lopers. De lopers arriveerden op 14u30 aan de Basiliek van Scherpenheuvel. Een goed half uurtje later kwamen de wandelaars aan. Mediclown Ludo verwelkomde de wandelaars en lopers samen met de supporters. Na wat kaarsjes te hebben gebrand en het sponsorgeld samengeraapt te hebben, kwamen zijn uit op een bedrag van 1.257 euro. Rond 16u15 arriveerden het ganse gezelschap met de fiets in Sint-Truiden op de Grote Markt en genoten ze nog allen van een fris drankje.

Nog enkele cijfertjes :
– Wandelaars legden een parcours van 33,8 km af in 7u10′
– Lopers klokten 30,2 km af in – afgerond – 3 uur
– Fietsers bereikten de Grote Markt in 2u15′ over een afstand van 38,5 km

Zij hebben met hun dankbaarheidsmars een mooi bedrag van 1.257 euro samengesprokkeld (meer dan op de foto staat) waardoor de Mediclowns door deze solidariteitsactie weer enkele kinderen gelukkig kunnen maken, waar het toch allemaal om draait. Mediclowns toveren een glimlach op het gezicht van zieke kinderen… in een hospitaal, bij hen thuis…

Info: https://mediclowns.be/