In Limburg liggen nog minstens 29 patiënten die besmet zijn met het coronavirus in de ziekenhuizen. In alle Belgische ziekenhuizen zijn er nog 395 Covid-bedden bezet.

De meeste Limburgse coronapatiënten verblijven in het Hasseltse Jessa-ziekenhuis (11) In het ziekenhuis van Sint-Truiden verblijven nog zes patiënten. In Genk kwamen er zaterdag twee nieuwe patiënten bij. Daar liggen nu zes mensen die besmet zijn met het virus. In Heusden-Zolder liggen nog vier patiënten met coronasymptomen. In het Ziekenhuis Maas & Kempen zijn er nog twee patiënten.

Er liggen nog zeker negen mensen beademd op de afdeling Intensieve Zorgen van Limburgse ziekenhuizen: in Hasselt vier, in het Sint-Trudo-ziekenhuizen gaat het om twee personen en in Genk worden twee coronapatiënten beademd. In Maaseik ligt nog één coronapatiënt op de intensieve afdeling. Minstens vijf Limburgse patiënten werden dit weekend weer genezen verklaard en mochten het ziekenhuis verlaten.

Sinds maandag is er in de ziekenhuizen, die ons cijfers bezorgen, geen overlijden meer genoteerd. Waarom twee ziekenhuizen geen cijfers bekendmaken blijft ook voor ons een raadsel.

Besmettingen
Hoewel het aantal besmettingen in ons land dit weekend lichtjes steeg van 99 naar 111 zien we in onze provincie het omgekeerde. Vrijdag werden er in Limburg nog elf nieuwe besmettingen gemeld. Zaterdag waren er dat nog maar zes. Onze provincie telt nu in totaal 6.478 bevestigde besmettingen, iets meer dan 10 procent van het nationale cijfer.