Naar jaarlijkse gewoonte werd vorig weekend Fiësta Tropical gehouden. Voor de 19de keer al konden bezoekers en Truienaren kennismaken van de verschillende multiculturele organisaties in onze gemeente en proeven van hun kookkunsten. Dit alles in een heerlijke vakantiesetting.

Door het WK was het event verplaatst naar de Groenmarkt waar de avond voordien ook al Bar Tropical doorging. Een nieuwe setting voor het event die door bezoekers wel gesmaakt kon worden.
De diverse keuken (van Thais tot Afrikaans) konden de bezoekers mooi combineren met zomerse cocktails.

De organisatie speelde goed in op het hete weer door op verschillende plaatsen tenten en overkappingen te voorzien zodat mensen de schaduw konden opzoeken wanneer gewenst. Het evenement maakte zijn stempel als ‘kindvriendelijk event’ waar door de grote variatie aan kinderanimatie.

Belangrijk ook was de aanwezigheid van de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Een plan dat doelen oplegt aan gemeenten om op duurzame en sociale wijze te groeien naar de toekomst. Armoede en honger bestrijden, ongelijkheid wegwerken zijn maar enkele voorbeelden van de doelstellingen. Deze werden onderschreven voor het aanwezige gemeentebestuur.
Wie meer wil lezen over deze doelstellingen kan ze hier lezen:

https://www.unric.org/nl/sdg-in-nederlands

Hopelijk spat de Fiësta volgt jaar uit zijn voegen met de 20ste editie. Team TN kijkt er alvast naar uit.