Jolien Janssens uit Sint-Truiden organiseert op zondag 26 mei haar Pink Promenade, een liefdadigheidsevenement ten voordele van Think Pink. Ondanks haar eigen strijd tegen borstkanker, blijft Jolien vastberaden om anderen te helpen tegen deze vreselijke ziekte.

  • Auteur: Rudi De Cock / Foto’s © Lisa Scheepers / Logo © Cindy Piskor

Jolien Janssens ontving op 6 december het slechte nieuws dat ze borstkanker had. Momenteel ondergaat ze haar tweede chemokuur, maar dat weerhoudt haar er niet van om een positieve actie te houden. “Ik organiseer deze wandel- of looptocht helemaal ten voordele van Think Pink,” legt Jolien uit. “Ook al is het zwaar voor mij, toch blijf ik niet graag bij de pakken zitten. Ik krijg heel vaak de vraag, ‘als ik iets voor je kan doen, laat het me dan maar weten’. Dit is niet van toepassing geweest tot nu… Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen mee komen wandelen of lopen. De opbrengst schenk ik aan onderzoek tegen borstkanker. Elke deelnemer betaalt €8 en krijgt ook een lekkere, gezonde appel van Den Hof. Kids mogen gratis meewandelen en ook de viervoeters zijn meer dan welkom. Er zijn drankjes en hapjes beschikbaar op het startpunt dat ook het eindpunt is. Iedereen is heel erg welkom om na de wandeling nog even na te praten of om mij eens goed vast te pakken!”

Steun

De vrienden van Jolien reageren: “Jolien is echt een schatje en ze vecht nu zo moedig tegen deze vreselijke ziekte. We hopen dat haar Pink Promenade  een succes wordt en dat dat haar een hart onder de riem kan steken om te blijven vechten.” Sommigen van hen gaan ook wafels en zandkoekjes bakken ten voordele van de organisatie. “We doen dit voor Jolien en willen haar een mooie dag bezorgen.” Jolien is blij met de steun die ze krijgt van haar vrienden. “Het is trouwens niet verplicht om te wandelen of te lopen, er is koffie, apero en een hapje voorzien. Dus als mensen gewoon langskomen en op die manier steunen dan betekent dat evengoed heel veel voor mij. De opbrengst gaat naar Think Pink, de organisatie die al jaren mee de strijd voert tegen borstkanker met in hun aanbod onder andere zorg en nazorg voor patiënten met borstkanker.” Vrienden vinden Jolien zo moedig, zo sterk. Hoe denkt ze er zelf over? “Ik lees dat inderdaad in de berichtjes die ik krijg, en waar ik dankbaar voor ben. Toch wil ik meegeven dat dit niet altijd zo is. De neveneffecten van de chemo zijn niet te onderschatten, zowel mentaal als fysisch. Ik kan nu met 100% zekerheid zeggen hoe nauw het hoofd en het lichaam met elkaar verbonden zijn en omgekeerd. Maar ik hoop dat we op 26 mei samen met veel mensen er een mooie dag van kunnen maken.”

Praktisch

Deelnemers kunnen wandelen, lopen of gewoon een babbeltje komen slaan. Er kan gekozen worden tussen 3 afstanden: 5 km, 8 km of 11 km.  De start en de finish zijn bij Briers Outdoor Life, Tiensesteenweg 298, 3803 Sint-Truiden. Starten kan tussen 10 en 15 uur. Het inschrijven en de betaling zelf gebeurt ter plekke op 26 mei voor de start van de wandeling.

Om een zicht te hebben op het aantal deelnemers, vraagt Jolien om een deelname te bevestigen via mail naar pinkpromenade@outlook.be en daarin te vermelden met hoeveel deelnemers jullie komen meewandelen of -lopen. Of als je wil komen helpen, meld het even via mail.

Een vrijblijvende gift mag op BE44 7340 7792 3745 met vermelding Pink Promenade.