Cynthia Reekmans en Virginie Claes hebben in Café Beauté in Hasselt een gloednieuwe inzamelactie opgestart waarmee Good Hair Day en Cent Pur Cent het preventief zelfonderzoek van borstkanker sensibiliseren. De twee missen van 2006 slaan de handen in elkaar om samen met heel wat andere bekende ladies mensen met kanker te helpen. “We focussen daarbij op zowel preventie en tijdige opsporing als anderzijds te werken aan de verbetering van de levenskwaliteit van personen en hun omgeving”, klinkt het.

 

Cynthia Reekmans, miss Belgian Beauty 2006, was ooit nog communicatiemedewerkster op Stayen en bij voetbalclub STVV . In een vorig leven ging ze ook helemaal op in klassiek- en jazzballet bij een showgroep in Sint Truiden. Tegenwoordig trekt de dame uit Herk-de-Stad samen met de Hasseltse Virginie Claes, miss België 2006, aan de kar om initiatieven rond de aanpak van kanker te steunen. Samen met een hele rits andere bekende dames lanceerden Cynthia en Virginie de start van een gloednieuwe inzamelactie in Café Beauté in Hasselt. “Good Hair Day en Cent Pur Cent zijn zo sterk bezig met het preventief zelfonderzoek van borstkanker”, vertellen Virginie en Cynthia. “We willen ons groot Limburgs hart tonen en hen daarin steunen. In de strijd tegen kanker hebben ze net een gloednieuwe SPF50 Summer Collection van natuurlijke make-up op de markt gebracht met Cent Pur Cent, want daar was vanuit de apothekers een sterke vraag naar.”

Virginie Claes en Cynthia Reekmans: “Je medemens helpen en steunen, zeker in het preventief sensibiliseren rond zelfonderzoek van borstkanker, is iets wat we voluit aanmoedigen.”

Pink Ribbon

Per collectie die Good Hair Day verkoopt van hun nieuwe, roze hairtoolcollectie schenkt het bedrijf 10 euro aan Pink Ribbon. De organisatie heeft als missie borstkanker en haar gevolgen te verminderen door enerzijds preventie en tijdige opsporing aan te moedigen, en anderzijds te werken aan de verbetering van de levenskwaliteit van personen en hun omgeving die geconfronteerd worden met deze ziekte, zowel tijdens als na de behandeling. Wie in Café Beauté Hasselt de komende weken voor minimaal 150 euro aan natuurlijke minerale make-up producten koopt van Cent Pur Cent, kan een exclusieve hairtool-collectie winnen. “In september doen we trouwens nog een grotere, nationale win-actie met onze producten”, vervolgt Cynthia Reekmans. “In de ziekenhuizen werken we al jaren goed samen met de dienst oncologie. We steunen de inloophuizen die kanker bespreekbaar maken.” Virginie Claes rondt af: “Het is fijn om met mensen samen te werken die producten op een zinvolle manier in de markt zetten. Je medemens helpen en steunen, zeker in het preventief sensibiliseren rond zelfonderzoek van borstkanker is iets wat ik voluit aanmoedig en steun.”

In beeld: bekende Vlaamse dames steunen Pink Ribbon met een inzamelactie met van links naar rechts: Virginie Claes – Cynthia Reekmans – Camille Schuermans – Nele Verheyden – Veronique De Kock – Hilde Debackere (Pink Ribbon)- India Suy – Be De Meyer – Martine Prenen

©Media Haspengouw