Traditiegetrouw houdt blaaskapel De Oppenheimers hun Oktoberfeest op de eerste zondag van oktober. Na 2 jaar coronastilte is het terug tijd om een volwaardig Oktoberfeest te organiseren. Speciaal voor deze gelegenheid werd de alpenhoorn van onder het stof gehaald. Dit aartsmoeilijk te bespelen instrument stond al enkele jaren in de kast, maar nu werd Filip Vandezande, een straffe muzikant van een bevriende muziekmaatschappij, bereid gevonden om een solostuk te brengen op het Oppenheimers Oktoberfeest.

“Het is helemaal iets anders dan wat ik gewoon ben om te spelen”, zegt Filip. “Normaal speel ik cornet in BrassBand Zuid-Limburg, een heel ander mondstuk en manier van spelen. Maar ik ga met plezier de uitdaging aan om iets te spelen op dit mooie en typische Alpeninstrument.”

Op zondag 2 oktober veranderen de Oppenheimers het Parochiaal Centrum van Velm in een gezellige ‘oktoberfest biergarten’. Voor de muziek hebben ze een rasechte Limburgse Blaaskapel uitgenodigd. De Jekerländers uit Kanne zullen op hun Oktoberfeest de aftrap geven en zo instant de Tirolersfeer brengen. Uiteraard brengen De Oppenheimers zelf op hun ongeëvenaarde manier de mooiste deuntjes. Afsluiten doen ze op een spetterende manier met De Belgische Tirolers. Deze topgroep uit eigen land staat garant voor ambiance en plezier. Gesteund op het duo Johann en Marc (de Lustige floessers) brengt deze Tirolerband een ruim repertoire aan plezante dansmuziek.

Natuurlijk zal je hun befaamde halve liters kunnen nuttigen in de al even bekende Oppenheimer halveliter pot. Waar bier vloeit moet er ook iets te eten zijn, de keuken zorgt voor lekkere en authentieke Bratwurst, boterhammen met spek of een lekker stukje appeltaart.

Oktoberfest Bier – zondag 2 oktober – 12 uur – De inkom is gratis – Gepaste klederdracht mag