De damesploeg van voetbalclub KVV Zepperen-Brustem bestaat zes jaar. Met het oog op het nieuwe seizoen houden de speelsters op 29 juni een open trainingsdag. “Wij willen zo graag nog extra dames in onze toffe ploeg krijgen. Op de open training van donderdag 29 juni kunnen mensen ervaren dat plezier maken en sportief zijn bij ons heel leuk samengaat”, klinkt het.

“Dat familiegevoel hier zou ik echt niet kunnen missen”, steekt An, een van de speelsters, van wal. An wordt 40 en straalt als een van 20 als ze over haar ploeg vertelt. Zij legt uit: “We gaan nu starten met het derde seizoen in Tweede Provinciale. Bij ons is echt iedereen welkom. Het is hier heel laagdrempelig. De fun is belangrijk maar we willen ook winnen. Er is een recreatieve groep en ook een ploeg die aan de competitie deelneemt. Soms komen er dames bij die nog nooit hebben gevoetbald, en dat is allemaal oké. De kracht van onze groep is dat iedereen meetelt. Voetbal is een teamsport, zeker bij ons.”

(Lees verder onder de foto)

In beeld: An speelt bij de Dames van KVV Zepperen – Brustem: “Dat familiegevoel is onze kracht”

Half juli starten de trainingen, twee keer per week op maandag en donderdag. De wedstrijden vallen in het weekend. “Dat valt goed te combineren met studies of met een job”, vervolgt An. Er zijn ook dames met kinderen. We zijn eigenlijk één grote familie. We zijn nu met zestien maar er kunnen er dus nog een pak ladies bij hé!”

Dat beaamt ook Nick Loix, de trainer van de ploeg. Nick was de voorbije 10 jaar bij KVV jeugdtrainer en zet nu de stap naar de senioren. “Ik ben trots dat ik met dit A-team het nieuwe seizoen mag aftrappen. We zullen in de competitie kunnen starten met op iedere positie op het veld een lid van het team. Maar aanvulling van de ploeg is meer dan welkom. Leeftijd speelt daarbij absoluut geen rol. Je kan vanaf het jaar dat je 15 wordt starten; dat is de minimumleeftijd. Maar een maximum staat er niet op. We zoeken ook nog een doelvrouw.”

(Lees verder onder de foto’s)

Trainer Nick Loix gaat als trainer met de ploeg aan de slag in Tweede Provinciale. 

In beeld: de ladies van KVV Zepperen-Brustem: “Girls just want to have fun!”

Winnen of ‘fun hebben’?

De club wilde zes jaar geleden graag een damesploeg opstarten. Het was speelster An die ervoor zorgde dat er destijds kon gestart worden met drie dames. “We hebben ook de accommodatie om er iets van te maken”, vertelt ze trots. “We hebben al twee jaar in Tweede Provinciale gespeeld maar het recreatieve is ook belangrijk. Natuurlijk gaan we om te winnen. Maar ik zeg altijd ‘Girls just want to have fun’. We ondersteunen jongeren, beginnelingen waar we kunnen.”

Een laatste woordje, An? “Ladies, dames. Iedereen kan komen meedoen. Gewoon om eens te proberen. Het is hier bij ons een leuk team en voetballen doen we voor ons amusement!”

Praktisch

Alle meisjes en dames vanaf 15 jaar en (veel) ouder zijn uitgenodigd op donderdag 29 juni op het voetbalveld Het Dekken in de Sportpleinstraat te Zepperen, van 19u30 tot 20u30. De Open Trainingsdag is er zowel voor beginnende als voor ervaren speelsters.

Vragen? Meer info nodig? Neem contact op met trainer Nick Loix via Nick.loix18@gmail.com

Foto’s © Media Haspengouw