Vijf leden van de Sint-Truidense Reddingsclub zullen met de nationale ploeg afzakken naar het wereldkampioenschap Lifesaving in het Italiaanse Riccione. Begin deze maand schitterde de club al met verschillende podiaplaatsen op het Belgisch Kampioenschap. Er lijkt geen maat te staan op de straffe prestaties van de Truiense duikersclub.

In de open klasse hebben Marine Harzé en Jelle Vandersteen een selectie afgedwongen en krijgen groen licht voor het wereldkampioenschap in Italië. Bij de jeugd staan Aiko Knuts, Mirte S’heeren en Elise Croes klaar om de afreis te maken. “We kijken vooral uit naar de prestaties van onze dames Marine en Elise”, vertelt de clubleiding. “Zij zouden individueel toch een aantal finaleplaatsen moeten kunnen bereiken op hun favoriete nummers. Ook in de aflossingen verwachten we dat ze met team Belgium een aantal finales kunnen halen.” Aiko en Mirte zijn de allerjongsten. “Hun taak is voornamelijk ervaring opdoen, hun individuele nummers foutloos afwerken en hun bijdrage leveren in de aflossingen. Voor Jelle rekenen we op een aantal persoonlijke records, zijn voorbereiding was niet gemakkelijk in combinatie met zijn studie en stages geneeskunde”, aldus nog de clubleiding.

De vijf Truiense deelnemers aan het wereldkampioenschap in Italië zijn er klaar voor – Foto © STRC

Zowat alle toplanden tekenen present voor dit wereldkampioenschap. De sterke Europese landen, aangevuld met ondermeer Australië, Nieuw-Zeeland, Amerika, Japan, Zuid-Afrika en Canada zorgen voor een deelnemersveld van extreem hoge kwaliteit. De Sint-Truidense Reddingsclub behoort tot de top 3 in Vlaanderen van de reddingssport, bij de jeugd zelfs bij de absolute top.