In een solidaire samenwerking met de Truiense middenstand heeft Rotary Club Sint-Truiden meer dan 200 spaarvarkens losgelaten om de lokale goede doelen te ondersteunen. De blauwe spaarvarkens helpen in de handelszaken mee om klein wisselgeld te doneren aan sociale projecten.

Rotary Sint-Truiden zet zich al jaren in voor talrijke goede doelen in Sint-Truiden en Haspengouw. Door de inzet van de leden en het bestuur weet de club elk jaar budgetten bij elkaar te halen om lokale goede doelen en sociale initiatieven in onze streek te ondersteunen. Zo investeerde de club onder andere tijdens de corona-periode in laptops voor Truiense basisscholen en ondersteunde het diverse projecten van Wiric en van het Sint-Trudo Ziekenhuis. “Onze lijfspreuk is Service above Self”, vertelt voorzitter Olivier De Mol. “Onze clubleden streven ernaar om iets van zichzelf te geven en dienstbaar te zijn aan de samenleving. Zo organiseren we onder andere lokale sociale fundraising projecten.”

Varkentjes

“Door nu spaarvarkens te plaatsen in verschillende winkels kunnen zowel klanten als winkeliers hun kleine wisselgeld doneren en mee bijdragen aan sociale projecten in de stad en regio”, vervolgt De Mol. “De bekende Rotary-varkentjes werden trouwens enthousiast ontvangen door de Truiense winkeliers. Elke kleine bijdrage kan een groot verschil maken in onze stad.” Bestuurslid-initiatiefnemer Gunter Herbots en voorzitter Olivier de Mol vertellen tenslotte dat er nog varkentjes klaar staan. “Wie wil meedoen mag een mailtje sturen, dan komen we er eentje brengen”, besluiten Gunter en Olivier.

Praktisch

Wil je ook een spaarvarken voor je zaak? Stuur dan een berichtje via rotarysinttruiden@gmail.com