Ze is authentiek en tegelijkertijd vernieuwend in de Belgische muziekscene. Ina Rose (26) ontdekte al ‘road trippend’ door de Verenigde Staten haar steeds sterker groeiende liefde voor countrymuziek. Met in haar kielzog een resem topmuzikanten en een schare instrumenten bracht ze vrijdag 30 maart een uniek concert in Zaal Club van Cultuurcentrum De Bogaard. De Truienaren sloten haar alvast in hun hart.

Ina Rose toert dezer dagen doorheen Vlaanderen. Na Dendermonde in Oost-Vlaanderen was vrijdagavond Limburg aan de beurt. Niet toevallig koos Ina voor Sint-Truiden. “Een plattelandsregio als Sint-Truiden spreekt mij enorm aan”, vertelt Ina. “Je voelt dat het een plek is waar plaats is voor pure muziek en ik ben de Truienaren dankbaar omdat ze zijn komen luisteren naar mijn hedendaagse countrymuziek.” Ina zag als kind haar vader gepassioneerd bezig met het bouwen van luidspreker. Ze ontdekte artiesten als Shania Twain en Alison Krauss. Niet toevallig dus dat ze haar optreden opende met een rustig nummer van Krauss waarin ze iedereen op haar zachte, tedere manier meetrok in haar reis naar het zuidelijke Amerika. Met de nummers die ze bracht, en met haar korte babbeltjes maakte ze een mooie verbinding met het Truiense publiek dat dit fel wist te waarderen. “Ik hou nu eenmaal van het vertellen van verhalen door middel van muziek. De instrumenten die in country en bluegrass worden gebruikt raken mijn ziel. Het is rauw, puur en emotioneel.”

Zelf nam Ina naast de zang, en vaak ook heel mooi tweestemmig met backing vocal Mart, gitaar en keys voor haar rekening. Rose bracht met haar band een gevarieerde playlist van nummers van onder andere haar eerste en tweede EP en songs van haar countrysterren. Verrassend was haar interpretatie van ‘You’re still the one’ van Shania Twain en ‘Jolene’ van Dolly Parton. Vooral Ina’s nieuwe single ‘Closer’ bleef aangenaam in de oren hangen (ik stond er vanmorgen mee op toen ik dit stukje schreef). De tweede EP is nog niet uit maar klinkt veelbelovend en slaat een brug tussen traditionele en moderne countrymuziek. We gaan nog veel horen van deze jongedame en haar band.

Optredens

Wil je een van de komende weken Ina Rose en haar band aan het werk zien, dan geven we je hier graag een overzichtje mee van haar toekomstige shows:

 

https://www.facebook.com/inarosemusic

Beelden ©️ Ina Rose Music