Opgesplitst in 8 groepen gingen de studenten Bedrijfsmanagement van UCLL Diepenbeek afgelopen week stage lopen in 6 verschillende bedrijven in Sint-Truiden en op andere plekken in Limburg. Ze vonden er heel wat nieuws, dat de komende dagen via Truiens Nieuws zal gepubliceerd worden. Vandaag schrijven ze alvast over de plekken waar ze terecht kwamen. Een overzicht. 

  • Tekst en foto: Glenn Nijs & Tom Dieu –

De campus UCLL biedt heel wat studierichtingen aan. De tweedejaarsstudenten die de opleiding Professionele Bachelor Management volgen, trokken er in het kader van de social auditweek op uit naar een zestal Limburgse bedrijven, voornamelijk in de regio Hasselt en Sint-Truiden. De Truiense radio Trudo FM trok mee aan de kar. De nieuwsredactie van Trudo FM en van Truiens Nieuws coachten waar nodig. Trudo FM is de regionale radio van Haspengouw. Zij bieden voornamelijk nieuws, muziek en informatie uit de regio aan. Trudo FM kan worden beluisterd via 105.2 FM (Sint-Truiden) en 105.6 FM (Borgloon).

Atheneum van Hasselt

Enkele studenten kozen voor het atheneum van Hasselt. In het secundaire onderwijs van dat Koninklijk Atheneum te Hasselt kunnen leerlingen terecht voor een traject op maat. Deze gepersonaliseerde leertrajecten zorgen voor een leerwinst, welbevinden en maximale motivatie bij de leerlingen. Naast het traditionele lesgeven op school doen ze ook mee aan innovatie binnen het lesgeven, zo wordt er ook geleerd binnen virtuele ruimtes. Dit allemaal onder een leraar die niet enkel een expert is in zijn vak maar ook neemt hij of zij de rol van coach op zich. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp voor de school. Ze proberen zoveel mogelijk Sustainable Development Goals in hun lessen te integreren, zo hebben ze bijvoorbeeld de eerste UNESCO-school in Limburg waar ze enorm trots op zijn.

KRC Genk ladies

Een meer sportieve stageplaats was weggelegd voor enkele andere studenten. Zo is er de topclub KRC Genk Ladies. De club bestaat uit een fusie van clubs uit Lanaken en Zonhoven en speelt in de Super League, het hoogste niveau van het Belgische vrouwenvoetbal. Van Genk naar het Hub TT-center in Hasselt. De snelgroeiende stad heeft een lokaal bestuur dat sterk de focus legt op bewoning en entertainment in de binnenstad. Het volledig gerenoveerde TT-centrum is een leefomgeving in het midden van het stadscentrum. Het gebouw is een plaats waar mensen naartoe kunnen gaan voor een mix van belevingen. “Je kan er op elk moment van de dag en de avond samenkomen om te sporten, cultuur te beleven, culinair te genieten, te winkelen en te werken”, klinkt het daar.

De Regenboog

De middelbare school De Regenboog in Sint-Truiden organiseert buitengewoon secundair onderwijs voor jongeren vanaf 13 jaar, die het net niet kunnen halen in het beroepsonderwijs. De naam van de onderwijsinstelling is aangepast naar “Hasp-O Zuid” maar staat bij de inwoners van Sint-Truiden nog steeds bekend als “De Regenboog”. Via individuele en specifieke begeleiding maakt de school haar leerlingen klaar voor de arbeidsmarkt. Ook zet Hasp-O zich via kwaliteitsonderwijs in voor verschillende vormen van integratie. En bij de Bottelarij, in Wellen, kan je terecht voor streekproducten, kunst en cultuur. De Bottelarij werkt vanuit de sterktes van mens en omgeving.

Hub TT center

Hasselt is een snelgroeiende stad en het stadsbestuur weet hoe het hier mee moet omgaan. Men legt hierbij sterk de focus op bewoning en entertainment in de binnenstad. Het volledig gerenoveerde TT-centrum is een leefomgeving in het midden van het stadscentrum. Het gebouw is een plaats waar mensen naartoe kunnen gaan voor een mix van belevingen, je kan er op elk moment van de dag en de avond samenkomen om te sporten, cultuur te beleven, culinair te genieten, te winkelen en te werken.

De komende dagen zullen de studenten van UCLL Management en KMO & Ondernemen vanop die plekken en ook ander nieuws brengen via Trudo FM en Truiens Nieuws.