Ter gelegenheid van de Archeologiedagen op 20, 21 en 22 mei stelt lokaal bestuur Sint-Truiden de nieuwe wandeling ‘Sint-Truiden Ondergronds’ voor. Met deze ontdekkingstocht laat het lokaal bestuur het brede publiek kennismaken met het archeologische onderzoek dat in Sint-Truiden is uitgevoerd. De wandeling is beschikbaar op wandelkaart en via de onlineapplicatie izi.TRAVEL met uitgebreide informatie over de monumenten op de route.

De nieuwe wandeling van 4,2 km start op de Groenmarkt, passeert de beschermde archeologische site van de Abdij en volgt het tracé van de middeleeuwse stadsomwalling. Via een code in de onlineapplicatie izi.TRAVEL kunnen wandelaars de ondergrondse crypte en de Kapucijnenkapel gratis bezoeken. De app geeft bovendien toegang tot een schat aan informatie over de monumenten die je onderweg tegenkomt, zoals afbeeldingen uit oude boeken of filmpjes. In de app kan er ook gequizt worden.

Als je op 20 en 21 mei de nieuwe wandeling ‘Sint-Truiden Ondergronds’ aflegt tussen 14u en 18u, kom je onderweg op een aantal locaties gidsen tegen. Zij vertellen je allerlei interessante weetjes over onder meer de Klerkenkapel op de Groenmarkt, de Crypte, de Kapucijnenkapel en de restanten van de oude stadsomwalling op de Minderbroedersite en de Brustempoort. Na de archeologiedagen wordt ‘Sint-Truiden ondergronds’ opgenomen in het permanente wandelaanbod van Toerisme Sint-Truiden.

Voor meer info kan je terecht bij dienst Toerisme via info.toerisme@sint-truiden.be of op 011 70 18 18.

De onlineapplicatie izi.TRAVEL (volg onderstaande QR-code) geeft toegang tot uitgebreide informatie over de monumenten op de route. De wandelkaart is te koop bij Toerisme Sint-Truiden (1 euro) of gratis te downloaden via www.visitsinttruiden.be.