De afgelopen weken trok STUVO (studentenvoorzieningen) van UCLL erop uit! Alle Limburgse campussen werden bezocht met als doel te verbinden met de studenten, hen te bevragen over de verschillende topics die STUVO behartigt en uiteraard om te trakteren met lekkere smoutebollen!

De actie was een groot succes. In totaal passeerden meer dan 1000 studenten. “Via een heus ‘drop-de-pingpongbal-systeem’ konden studenten aangeven waar STUVO nog meer zijn pijlen (of in dit geval pingpongballen) mag naar richten”, vertelt Linde Henkens. “Dat het belang van de sociale dienst in tijden van crisis en de psychosociale dienst in een post-corona-tijdperk als erg waardevol werden aangeduid was alvast geen verrassing. Naast de lekkere smoutebollen gaat in het algemeen de liefde van de student door de maag waarmee we zeker willen inzetten op een gezonde, lekkere en betaalbare maaltijd op elke campus. Verder zullen we ook onze andere werkvelden zoals sport, mobiliteit, huisvesting en andere blijven faciliteren.”

In het verleden kwamen studenten vooral naar STUVO om gebruik te maken van de (studenten)voorzieningen. “Nu draaien we de rollen om en zoeken wij hen op. Erg leuk en voor herhaling vatbaar; de plannen voor het tweede semester worden alvast gesmeed”, besluit Linde.