Steeds meer mensen zetten zich in voor een gezonder klimaat. En dat mag gezien worden vinden ze bij de Vlaamse overheid. Met #iktrekhetmijaan wil ze de klimaatinspanningen van scholen, bedrijven en lokale overheden laten schitteren. “Wat we zelf kunnen doen voor het klimaat, gaat zoveel verder dan een dikke trui aantrekken en de verwarming lager zetten”, zegt Ann Heylens van het Departement Omgeving.

Met de campagne #iktrekhetmijaan wil de Vlaamse overheid de inzet van vele Vlaamse scholen, bedrijven en lokale overheden inzake klimaatvriendelijkheid concreet gestalte geven. Woordvoerder Ann Heylens verduidelijkt: “We willen graag het hoopgevende verhaal brengen van vele herkenbare, haalbare en betekenisvolle klimaatinspanningen van deze actoren. Zo inspireren we en zetten we ook anderen aan tot actie. Iedereen heeft wel gehoord van of meegedaan met ‘dikketruiendag’, maar in al die jaren zien we een stijgend engagement om zoveel meer te doen dan de verwarming een graadje lager te zetten. Die nieuwe inspanningen van de laatste jaren willen we nu laten schitteren.”

Bedrijven, scholen, lokale overheden en andere organisaties kunnen rond 9 februari hun klimaatinspanningen in de kijker zetten. Weerman Frank deboosere steunt de campagne, die nog loopt tot 19 februari. Na de registratie kan het zijn dat een ploeg er komt aankloppen om een reportage te maken. “Samen zullen we dan de vele herkenbare, haalbare en impactvolle klimaatinspanningen van deze actoren doen schitteren”, besluit Heylens.

Klimaatacties kan je registreren via www.iktrekhetmijaan.be 

Foto’s © Departement Omgeving Vlaamse Overheid