Op deze zondag zijn er misschien voor jou enkele uitstapjes weggelegd. Voor de snelle beslissers begint zo meteen de Haspengouw Tour. Zeker de moeiete als je van snelle , colle wagens houdt. Tussen 11 en 17 uur kan je kennismaken met de nieuwbouw van Hasp-O Centrum in de Fabriekstraat. En op de Tiensevest stelt Jean-Pierre Claes tentoon onder de titel ’30 jaar grafiek’.

In de ochtend vindt de jaarlijkse Haspengouw Tour plaats en zal de grote markt van Sint-Truiden tussen 9 en 10 uur een paradijs zijn voor iedereen die van exclusieve wagens houdt. De Haspengouw Tour is gratis toegankelijk voor iedereen, jong en oud.

Vandaag, en ook op 13, 14, 19, 20 en 21 mei organiseert de Koninklijke Kunstkring een tentoonstelling. Deze keer is het Jean-Pierre Claes die, telkens van 14 tot 18 uur, onder de titel ’30 jaar grafiek’, in De Zoutkist exposeert.

Een absolute primeur is de nieuwbouw in de Fabriekstraat op Nieuw Sint-Truiden van Hasp-O Centrum. Het vroegere Technicum en de tweede en derde graad van de abdijsite zullen er vanaf september hun vast stek hebben. Maar ook het Hasp-O aanbod van de eerste graad wordt er vandaag voorgesteld. Tussen 11 en 17 uur is het er opendeurdag. Parking? Op het grasveld naast de school, of bij Impermo. Er is ook kinderanimatie en natuurlijk lekker eten en drinken.

 

© Media Haspengouw