Het laatste weekend van de maand april pakt theatergroep Pol Stas uit met een voor hen vertrouwd stuk. “Wie is mijn, wie is mijn minnaar?” werd 20 jaar geleden al eens op de bühne gezet, en zal nu opnieuw zijn weg vinden naar het podium. Deze Franse komedie van Claude Magnier ligt in de lijn van ‘Oscar’ en andere producties waarbij de lachspieren van de Truienaar op volle snelheid zal worden gebracht.

De spelers hadden het in de voorbereidingsperiode niet onder de markt. Door de covidperiode moest de productie van ‘Wie is mijn, wie is mijn minnaar?’ vaak worden stilgelegd, hernomen, verplaatst, opnieuw stilgelegd. Maar nu is er de rechte lijn naar donderdag 28 april. Vier dagen lang zal Cultureel Centrum De Bogaard ‘s avonds gevuld worden met de lach van honderden Truienaren.

Het verhaal

De succesvolle schrijver Guy heeft één groot probleem: hij is niet om aan te zien, ‘aartslelijk’ zeg maar. De man besluit een reeks cosmetische ingrepen te laten doen. In die periode zondert hij zich af in zijn huis. Natuurlijk komen er net dan onverwachts een hele resem mensen aanbellen zoals een voortvluchtige, de aanbidder van zijn vrouw, de politie,… .

De komedie van Magnier mag dus voor de tweede keer in  de spotlight staan, en daar is maar één goede reden voor: het wordt lachen dat het een lieve lust is!

Regie: Bart Buninx

Rolbezetting: Malou Jacobs, Kris Termonia, Tom Francis, Steve Michiels, Pascale Reynders, Nick Henderix, Evelien Baré, Didier Bessemans, Jessie Tweepenninckx, Roger Dooms