Het regent prijzen voor de Wellenaren. Conny Smets is de tweede Wellense op korte tijd die het label Handmade in Belgium-label mag ontvangen van Unizo Limburg. Onder de naam ‘Steengoed Potterie’ maakt ze serviesgoed en decoratiestukken uit keramiek voor zowel horecazaken als particulieren. Smets schuwt de eigenzinnige kleurencombinaties niet.

Na keramiste Kim Jolling uit Wellen krijgt nu ook Conny Smets uit hetzelfde dorp het label toegewezen. Van bolletje klei tot afgewerkt stuk: Conny Smets maakt alle serviesgoedstuk en decoratiestukken volledig met de hand. “Elk stuk gaat héél vaak door mijn handen alvorens ze naar een nieuwe thuis gaan”, vertelt ze vol passie. “Het is fantastisch om iets te creëren dat voor anderen een betekenis heeft of deel uitmaakt van het dagelijks leven. Eten smaakt bijvoorbeeld nog beter als het op een uniek handgemaakt bord geserveerd wordt.”

Ibiza

Conny houdt van kleur en dat merk je aan haar creaties. “Vooral de kleuren van de zee en zonnige vakantiebestemmingen vind je terug in mijn keramiekshop. Die kleuren katapulteren mij persoonlijk onmiddellijk naar Ibiza, heerlijk toch!” Naast particulieren appreciëren ook heel wat horecazaken het werk van Conny. Zo schreef ze met haar serviesgoed onlangs mee aan het nieuwe verhaal van Bistro Philippe in Alken en creëerde ze een nieuw servies voor Taratata in Hasselt.

UNIZO Limburg zette de kroon op het werk van Conny met de uitreiking van het Handmade in Belgium-label. “Op die manier zetten we ondernemers in de schijnwerpers die op kleine schaal eerlijke, authentieke producten maken”, aldus Bart Lodewyckx, gedelegeerd bestuurder van UNIZO Limburg. “Steengoed Potterie is een fantastisch mooi en ambachtelijk verhaal. Wij voegen Conny Smets dan ook met veel plezier toe aan de officiële lijst van HIB-labelhouders.”