Willy Claes, Carlo Willems, Herman Vanspauwen en Peter Verhaegen vormen samen het Willy Claes Quartet.

Willy Claes is de 80 al gepasseerd! Willy Claes was op zijn 17de al voorzitter van de Jong Socialisten in Limburg. Hij studeerde diplomatieke en politieke wetenschappen aan de VUB. Hij was ook vijf maal vicepremier en een belangrijke onderhandelaar tijdens de gemeenschapsgesprekken in de jaren tachtig.  In 1983 werd hij benoemd tot minister van staat. In het buitenland kreeg hij vanaf 1992 bekendheid toen hij van 1992 tot 1994 minister van Buitenlandse Zaken was. In september 1994 verliet hij de nationale politiek om secretaris-generaal van de NAVO te worden, een mandaat dat hij tot in 1995 uitoefende. Na zijn politieke mandaten heeft Willy Claes zich gestort in de muziekwereld.

Carlo Willems kent iedereen. Je kunt steeds zijn artikel raadplegen via Truiensnieuws https://www.truiensnieuws.be/ten-huize-van/thv-carlo-willems/

Herman Vanspauwen studeerde klassiek en behaalde in 1983 het diploma ‘meester in muziek’ aan het Lemmensinstituut te Leuven in de specialisatie klarinet, harmonieleer en kamermuziek.

Peter Verhaegen studeerde basgitaar aan de Jazzstudio in Antwerpen en aan het Berkleecollege of Music in Boston. Zo heeft hij zich ook toegelegd op de contrabas in het Conservatorium van Brussel en aan het Lemmensinstituut. In het Koninklijk Ballet van Vlaanderen deed hij 5 jaar musicale ervaring op met o.a West Side Story, Chess, Anateyka, … Zo is hij ook terug te vinden in het jazzcircuit en met verschillende bekende zangers zoals Jean Bosco Safari, Johan Verminnen en Paul Michiels.

Na talloze concerten in binnen- en buitenland zal het Willy Claes Quartet zaterdag 7 om 19u30 en zondag 8 augustus om 15u optreden in de Academiezaal met hun programma Willy rides again dit naar aanleiding van hun 20-jarig bestaan dat voorzien was in 2019-2020…