Ten Huize van stelt mensen voor die een band hebben met Sint-Truiden en hierbij hun vereniging, bedrijf, hobby, … willen delen met anderen (robikske@gmail.com)

Carlo Willems is een muzikaal wonder die van wereldwijde bekendheid geniet en vaak gevraagd wordt vanwege zijn muzikale veelzijdigheid en grootse virtuositeit op verschillende gebieden van de muzikale wereld. Hij is de meester in percussie-instrumenten en speelt op deze instrumenten op het hoogste professionele niveau samen met orkesten, ensembles of als solist. Als leraar en musicus heeft hij vele muziekliefhebbers professioneel opgeleid en begeleid. Hij heeft ook een mooi palmares als winnaar van verschillende competities en schrijft eigen composities.

Carlo
Carlo Willems is 61 jaar jong, geboren en getogen in Sint-Truiden, en broer van Juwelier Willems. Hij is getrouwd met pianiste Eva Guldentops. Sinds zijn 7 jaar was hij aangesloten bij de Koninklijke Harmonie der Gilde. Na zijn 15e ging hij naar de muziekacademie in Sint-Truiden die geleid werd door directeur Juliaan Wilmots.  Hier leerde hij o.a.  slagwerk en notenleer.

Carlo heeft talent
Carlo speelde in allerlei groepjes waar hij drummer was. Zo had je een plaatselijke popgroep Spleen met o.a. Marc Willems, Filip Van Coppenolle en Dirk Strauven of het groepje Together met Yvan Hulsen en Christa De Graef

Zijn talent werd opgemerkt toen hij achttien jaar was door Leo Caerts (o.a. orkestleider voor Will Tura). Carlo mocht in de Swanstudio’s te Huizingen als studiodrummer fungeren. Dit resulteerde in tal van plaatopnamen in het lichte muziekgenre. Carlo had ook goede relaties met Silvain Tack van Radio Noordzee en kreeg de mogelijkheid om platen op te nemen.

Legerdienst
Carlo had het geluk dat ze een drummer zochten bij het leger. Hij kreeg hierdoor alle faciliteiten om muziek te spelen en te studeren.

Studies
In 1980 ging Carlo studeren aan het Lemmensinstituut waar hij in 1983 met grote onderscheiding het hoger diploma slagwerk en kamermuziek behaalde.

Laureaat
In 1985 werd Carlo laureaat van de Tenutowedstrijd.

Orkesten
Carlo speelde in het orkest van Eric Melaerts voor de Baccara-beker, het Ensemble voor Nieuwe Muziek onder leiding van Robert Groslot, het Ouver-Tura project, het freelance orkest van de Spaanse Televisie (TVE) in Tenerife en was van 1982 tot 1984 slagwerker van het Nationaal Orkest van België.

Concerten
Carlo Willems gaf verschillende concerten als solist met onder andere het Vlaams Radio Orkest, het Nieuw Vlaams Symfonieorkest, het Collegium Instrumentale Brugense en het Harmonieorkest van Fedekam onder leiding van Walter Boeykens. Als freelance medewerker is hij eveneens verbonden aan de Filharmonie, Il Novecento, Prometheus Ensemble en I Solisti del Vento. Hij is eveneens lid van het Willy Claes Quartet. Zo was hij ook als drummer actief bij Vlaamse vedetten zoals Joe Harris, John Terra, Danny Fabry, Ann Christy, Freddy Breck en nog vele anderen. Carlo was ook 26 jaar lang paraat bij Night of the Proms.

Opnames
Onder zijn opnames tellen we The last sleep of the virgin van John Tavener met het orkest I Fiamminghi onder leiding van Rudolf Werthen, The great globe van Robert Groslot met Il Novecento, Histoire du soldat van Stravinski met het Prometheus Ensemble onder leiding van Etienne Siebens, Carnaval des animaux met het Walter Boeykens Ensemble, Little red man met het Willy Claes Quartet en Arme ik van Flip Kowlier, concerto voor marimba en vibrafoon van Robert Groslot met het orkest van de Gidsen…. Zo bracht hij ook 5 cd’s op de markt met als titel Carlo Willems and friends.

Leraar
Als leraar heeft hij o.a. les gegeven aan Luca School of Arts Leuven, AP hogeschool Antwerpen, Muziekschool Tienen, het Lemmensinstituut, muziekschool Lanaken… Momenteel zijn er meer dan 135 leerlingen die slagwerk volgen in de muziekschool van Tienen.

Toekomst
Carlo heeft reeds een drukke agenda tot 2022. De concerten van The Bernstein & Gershwin Connection met Carlo Willems, Koen Wilmaers en Eliane Rodrigues zijn allemaal uitgesteld en komen nu op het programma 2021-2020 terecht.

Carlo gaat zich ook meer kunnen inzetten voor zijn eigen composities, opdrachten, orkesten of ensembles vanwege dat hij in juni 2020 op pensioen kan gaan. Hij denkt er zelfs aan om commerciële muziek te schrijven, nieuwe sounds voor o.a. reclamespots of het componeren van muziek voor grote bekende zangers en zangeressen.

In Sint-Truiden zal er een nieuwe compositie gebracht worden voor de opening van de Groenmarkt en Trudoplein op 21/08/2020. Wie weet, gaan er elfjes dansen in de speelse waterpartijen op de muziek van Carlo Willems…

Filmpje: www.youtube.com/watch?v=tmJM3IAJMZg

Contactgegevens
Carlo Willems, +32 11 68 14 24, carlo.willems@telenet.be, www.facebook.com/carlo.willems.33,  www.carlowillems.be,