Brussel-Zepperen is al vele jaren een klassieker, eerst voor liefhebbers, maar nu hebben de categorieën renners allemaal andere namen gekregen. Wat niet wegneemt dat Brussel-Zepperen winnen een even grote genoegdoening oplevert als Brussel-Kuurne-Brussel.

Brussel-Zepperen biedt een kwartet aan koersen aan, een uitzondering is het dalende aantal koersen in Limburg waar met dit jaar niet aan 100 wielerwedstrijden komt.

Brussel-Zepperen is loodzwaar. Meer dan 150 km tussen de hoofdstad van België en die van Haspengouw met een peloton van om en bij de 200 renners vraagt veel van de renners.

Zepperen-Zepperen voor juniores.

Voor de 39ste keer wordt ook de wedstrijd Zepperen-Zepperen gereden voor juniores en als afwachtingwedstrijd is er ook nog een wielerwedstrijd voor nieuwelingen en 1.12c.

Voor alle duidelijkheid geven we nog even het koersschema
-11.00 uur: start wedstrijd voor de categorie 1.12C (de vroegere masters), aankomst rond 12.50 uur
-13.15 uur: start wedstrijd voor de nieuwelingen, aankomst rond 14.30 uur
-15.25 uur: eerste doortocht van de junioreswedstrijd. Deze wedstrijd vertrekt om 13.30 uur aan de Waterkuilstraat. De aankomst is voorzien rond 15.55 uur
16.45 uur: eerste doortocht van de elitewestrijd. Deze wedstrijd vertrekt in Diegem om 13.21 uur. De aankomst is voorzien rond 17.10 uur.

Gratis komen supporteren

Deze wedstrijden zijn gratis bij te wonen op een gesloten parcours. Aan de aankomstzone (Stippelstraat) zijn er standjes om iets te eten en te drinken. We voorzien ook een band (Big Cash Beats) en een springkasteel. Alles is aanwezig om er een leuke familie-uitstap van te maken. Info: Albert Derwael, M 0476 33 27 82

Dat dergelijke organisatie wel wat verkeershinder met zich meebrengt, wordt in Zepperen als heel normaal beschouwd en ook geaccepteerd. De organisatoren vragen dan ook de richtlijnen van de seingevers en de signalisatie correct op te volgen. En voor wie helemaal niet in Zepperen moet zijn, de Expressweg is een zeer vlotte oplossing