De laatste speeldag in de Jupiler Pro League wel gaat door maar wel achter gesloten deuren. De bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp van 22 maart wordt uitgesteld door de aanhoudende crisis rond het coronavirus. Dat maakte de Belgische voetbalbond vandaag bekend.

Gelet op de recente ontwikkelingen hebben de KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League in overleg met de autoriteiten en de Corona stuurgroep het volgende besloten:

-Alle jeugd- en amateurwedstrijden en -trainingen worden afgelast, van zowel veldvoetbal als futsal en minivoetbal. Het Comité van Voetbal Vlaanderen heeft beslist om over te gaan tot een algemene afgelasting van alle wedstrijden op amateur én provinciaal niveau tot en met 31 maart 2020. De KBVB nam die beslissing, na samenspraak met Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League naar aanleiding van de corona-crisis.

“De beslissing is stapsgewijs tot stand gekomen”, legt Benny Mazur, secretaris-generaal van Voetbal Vlaanderen uit. “We kregen steeds meer signalen uit het veld dat het coronavirus zich ook in onze ploegen aan het verspreiden was. Bij spelertjes of spelers, trainers, supporters… Ook de burgemeesters begonnen hun rol te spelen en dan was het aangewezen om onze competities even stil te leggen. Volgens de voorspellingen zal de coronacrisis de komende tien dagen alleen maar toenemen, vandaar dat we meteen beslisten om het amateurvoetbal voor drie weken op te schorten.”

– De wedstrijden van dit weekend in de Pro League (1A en 1B en de Women’s Superleague) zullen achter gesloten deuren gespeeld worden, zonder fans dus

– De bekerfinale van zondag 22 maart wordt uitgesteld naar een nog nader te bepalen datum

– Ook de internationale toernooien voor onze U17 en U19 (zowel jongens als meisjes) zullen niet doorgaan.

– Alle activiteiten in het nationaal trainingscentrum in Tubeke (trainingen, detectiedagen, activiteiten van arbitrage, …) worden tot nader order opgeschort

“Aangezien de situatie van minuut tot minuut kan veranderen, zullen we in overleg met VV, ACFF en de Pro League kort op de bal spelen en snel communiceren via de sociale en digitale media”, klinkt het bij de KBVB.