Plaatsgebrek en geen kans tot uitbreiding hebben Nicolaï Fruit en Vegetables uit Sint-Truiden doen beslissen om de tenten elders op te slaan. Ze verhuisden van het Haspengoudcenter aan de vroegere Veiling Haspengouw naar een nagelnieuw gebouw naast Veiling Bel’Orta in Borgloon.

Nicolaï Fruit werd in 1994 opgericht door Peter Nicolaï. Op dat moment had hij reeds meer dan 10 jaar ervaring in de sector en genoeg expertise verzameld om een eigen groothandel te starten. En hij beschikte over de gedrevenheid en de passie om het succesverhaal te schrijven dat het bedrijf vandaag is.

Van bij het begin legde Nicolaï Fruit de nadruk op kwaliteit, zowel van de producten die ze verhandelen als van de service waarmee ze dat doen. De beste producten uitzoeken bij verantwoordelijke telers en coöperatieven, en die snel laten leveren bij groothandels en supermarkten in binnen – en buitenland om zo de eindconsument groenten en fruit aan te bieden die blaken van versheid en smaak. De eerste internationale klanten van Nicolaï Fruit bevonden zich in Groot-Brittannië en Scandinavië. Vandaag verdelen zij onze producten over heel Europa en ver daarbuiten.

De verhuis ban het bedrijf naar Borgloon zat eraan te komen.
Johan De Gendt van Nicolaï Fruit: “We hadden te weinig plaats in Sint-Truiden in het Haspengoudcenter waar we van bij de oprichting van het bedrijf woonden. We huurden al vele jaren bijkomende ruimte in Borgloon en uiteindelijk zat het “hoofd” in Sint-Truiden en de “voeten” in Borgloon met veel hen-en-weer gerij erbovenop. In Borgloon realiseerden we een complete nieuwbouw, in samenwerking met Veiling Bel’Orta; een ontwerp van Klaarchitectuur uit Sint-Truiden. De voorbije jaren hebben we een grote personeelsaangroei gekend, die trekken allemaal mee naar Borgloon zodat we ook deze verhuis in de wereld kunnen zetten als een positief verhaal naar werkgelegenheid toe.”

U vindt Nicolaï Fruit and Vegetables vanaf nu in Borgloon, net naast de site van de veiling.

Hun nieuwe adres- en contactgegevens:
Kernielerweg 59-N 3840 Borgloon
Tel.: 012 26 01 80 Fax: 012 26 01 81