Belgian Cycling heeft zonet onderstaand persbericht verspreid, waarbij alle wielerwedstrijden tot en met het einde van april worden afgelast of uitgesteld wegens het coronavirus.

Verder besliste ook de organisatie van de GP Juul Marinus in Zandhoven van zondag 10 mei ook al om hun wedstrijd af te gelasten. Deze wedstrijd maakte normaal deel uit van de Beker van België voor elite zonder contract en beloften.

Als gevolg van de beslissing van de UCI en de bijkomende maatregelen genomen door de Nationale Veiligheidsraad besloten Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen en FCWB, de reeds eerder genomen beslissingen uit te breiden en volgende activiteiten tot 30 april te schrappen:

  • alle wielerwedstrijden in België op de internationale, nationale en regionale kalender voor alle categorieën en voor alle wielerdisciplines
  • alle recreatieve activiteiten
  • alle trainingen in groep en promotie-acties
  • al de geplande informatiesessies voor de juniores, betreffende antidopingbeleid, veiligheid, ethiek en gezondheid.  Door de uitzonderlijke omstandigheden zullen deze ook niet meer georganiseerd worden in 2020. Wel zullen de renners/renster die dit jaar de sessies niet hebben kunnen volgen, de seminaries in 2021 moeten bijwonen.
  • alle activiteiten van de nationale ploegen (testen, groepstrainingen, stages, wedstrijden) in alle disciplines en alle categorieënDe verschillende aanvragen voor het verplaatsen van wedstrijden in de verschillende disciplines op de wielerkalender (regionaal, nationaal, internationaal) zullen op een uniforme wijze interfederaal verwerkt worden. Pas nadat de heropstart van de competitie gekend zal zijn, kan overgegaan worden tot het eventueel toekennen van nieuwe datums.