107 patiënten mochten het ziekenhuis verlaten

Algemeen

Op woensdag 27 mei werden 257 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 143 in Vlaanderen, 86 in Wallonië en 28 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 57.849.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 1.060 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 47 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 208 patiënten, dat is een verdere daling met 15 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 15.572 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 107 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9.388 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 31 in de voorbije 24 uur. Van die 31 overleden 18 mensen in het ziekenhuis en 9 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 78% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9.388 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,5% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (25%) als vermoede (75%) gevallen.
Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Vooruit met de geit!

Michèle Engelen (23) uit Opheers greep de coronacrisis aan om een nieuw bedrijf op te starten: een verhuurbedrijf van geitjes, lekkere oude deusjevo’s, om te toeren door Haspengouw. Michèle Engelen was al actief bij een Hasselts eventbureau. Maar nadat hun activiteiten tijdens de coronacrisis plots stilvielen, ging ze op zoek …

Algemeen
Daggemiddelden in dalende lijn

De voorbije zeven dagen waren er in ons land dagelijks gemiddeld 81,7 besmettingen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat brengt het totaal aantal besmettingen in ons land op 61.427, dat zijn er 66 meer dan gisteren. De cijfers blijven licht dalen tegenover de week voordien (gemiddeld …

Algemeen
Zinvol sp.a-voorstel haalt de gemeenteraad niet

Zoals we gisteren al schreven, stak de politieke meerderheid van Sint-Truiden zich weg achter de hele kleine lettertjes van het reglement om een voorstel van de sp.a naar de Griekse kalender verwijzen. Het zal deze zomer waarschijnlijk dode letter blijven. De sp.a had een voorstel klaar om ondernemers die zogenaamde …

%d bloggers liken dit: