107 patiënten mochten het ziekenhuis verlaten

Algemeen

Op woensdag 27 mei werden 257 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 143 in Vlaanderen, 86 in Wallonië en 28 in Brussel. We hebben geen informatie over de woonplaats van de overige gevallen. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 57.849.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 1.060 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 47 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 208 patiënten, dat is een verdere daling met 15 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 15.572 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 107 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 9.388 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 31 in de voorbije 24 uur. Van die 31 overleden 18 mensen in het ziekenhuis en 9 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 78% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 9.388 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,3% thuis en 0,5% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (25%) als vermoede (75%) gevallen.
Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Reveil, sfeer op de 4 kerkhoven van Nieuwerkerken op 1 november

Reveil wil de Vlaamse rouwcultuur de 21ste eeuw inloodsen. Eén van de manieren waarop dit gebeurt, is door ingetogen concerten te organiseren op de begraafplaatsen op 1 november. Nieuwerkerken organiseert Reveil onmiddellijk na de gebedswake van 15 uur zodat mensen aansluitend kunnen genieten (dus niet op het standaarduur).   Omwille van …

Algemeen
Mondmaskerplicht op Gingelomse kerkhoven

Naar aanleiding van Allerheiligen zal er op 1 november op alle Gingelomse begraafplaatsen een grafzegening plaatsvinden na de misviering. Dit zal met zich meebrengen dat op deze momenten mogelijk een grote hoeveelheid bezoekers aanwezig zal zijn op het kerkhof. Om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, werd daarom …

Algemeen
1
Kom a.u.b. alleen winkelen!

Delhaize, Carrefour, Albert Heijn en Colruyt Group vragen hun klanten om in de mate van het mogelijke alleen te komen winkelen. “Het gaat niet om een verplichting, maar om een warme oproep”, klinkt het bij de supermarkten. Het was Colruyt Group die als eerste de oproep lanceerde om opnieuw zo veel …