Met nog één speeldag te gaan zijn de plaatsen in de Jupiler Pro Legue bijna verdeeld. Wat niet wegneemt dat er op die laatste speeldag nog prijzen te verdelen zijn!

Op de eerste plaats is er de degradatie. Cercle Brugge zorgde voor het onmogelijke mirakel: van een achterstand van 7 punten naar de redding. Dat maakt dat Oostende en Waasland-Beveren moeten vechten voor de voorlaatste plaats. Oostende heeft hierbij de beste papieren want twee punten voorsprong. In principe heeft Oostende genoeg aan en punt tegen de buren van Cercle Brugge terwijl Waasland-Beveren moet winnen op Gent. Maar het kan nog voor W-B: Oostende verliest en zij winnen, dan daalt Oostende. Maar dat zien we niet gebeuren!

En dan is er nog de laatste plaats in Play-off 1. Anderlecht, volgende speeldag op bezoek bij STVV is nog niet uitgeschakeld, dankzji een 7-0 overwinning tegen Zulte-Waregem. De laatste PO1 plek kan ook nog voor Mechelen of Genk zijn en ze mogen het uitvechten in een onderling duel waarbij beiden moeten winnen!

En STVV kan zijn supporters eens verwennen tegen Anderlecht, dat ongetwijfeld uit zijn pijp zal komen