173 patiënten ontslagen uit het ziekenhuis

Algemeen
Op woensdag 13 mei werden 307 nieuwe gevallen gerapporteerd. Daarvan wonen er 186 in Vlaanderen, 90 in Wallonië en 31 in Brussel. Dat brengt het totale aantal bevestigde besmette personen op 54 288.

Verder is de situatie als volgt:

  • In de ziekenhuizen zijn er momenteel in totaal 1 966 patiënten opgenomen. De voorbije 24 uur waren er 81 nieuwe opnames.
  • In de intensieve zorgen liggen in totaal 407 patiënten, dat is een verdere daling met 20 patiënten in de voorbije 24 uur.
  • 14 111 patiënten zijn ontslagen uit het ziekenhuis en genezen verklaard sinds 15 maart, dat is een stijging van 173 in de voorbije 24 uur.
  • In totaal werden 8 903 sterfgevallen gerapporteerd, dat is een stijging van 60 in de voorbije 24 uur. Van die 60 overleden 30 mensen in het ziekenhuis en 29 in een woonzorgcentrum. In deze laatste groep werd 86% bevestigd door een COVID-test.
  • Van de in totaal 8 903 overleden personen, overleed 48% in het ziekenhuis, 51% in een woonzorgcentrum, 0,2% thuis en 0,4% op een andere plaats. De sterfgevallen in het ziekenhuis zijn allemaal bevestigde gevallen. De sterfgevallen in de woonzorgcentra zijn zowel bevestigde (23%) als vermoede (77%) gevallen.

Bekijk het volledige dagelijkse rapport met de (inter)nationale epidemiologische situatie van het coronavirus.

Het aantal bevestigde besmette personen in ons land neemt nog steeds toe. Het aantal nieuwe hospitalisaties daalt beetje bij beetje verder. Hou dus vol en volg de algemene maatregelen op, zorg goed voor jezelf en voor anderen.

Bent u ziek (koorts, hoesten, ademhalingsproblemen,…)? Volg dan het advies van de FOD Volksgezondheid op en:

  1. blijf thuis
  2. neem rechtstreeks telefonisch contact op met uw arts
  3. volg de aanbevelingen op van de website https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Zo helpt iedereen de voortgang van de pandemie te vertragen en de meest kwetsbaren onder ons te beschermen.

Samenvatting voor de pers picture_as_pdf  

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
“Heilige Koe” van Tom Herck schiet in verkeerd Frans keelgat

Een doek van kunstenaar Tom Herck is gestolen uit een kerk in Nice (Fr). Het gaat over een doek waarop het Holy Cow-verhaal verwerkt was. Maar het is verdwenen, gestolen. Drie jaar nadat de Holy Cow half Limburg op stelten zette, komt ze echter weer uit haar schuilplaats en wordt …

Algemeen
Dragen van een mondmasker in Sint-Truiden vanaf 1 oktober enkel nog verplicht tijdens de Haspengouw Markt, de Sunday markt of enige andere markt, tijdens kermissen en in de openbare stadsgebouwen

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist om vanaf donderdag 1 oktober 2020 het dragen van een mondmasker buiten niet meer te verplichten en geeft aan de lokale overheid de bevoegdheid om het gebruik van het mondmasker te verplichten in winkelstraten, op markten, kermissen en elke private of publiek druk bezochte plaats. …

Algemeen
Weekend van de Klant 2020 in de stad van oer hàt!

Het Weekend van de Klant staat voor de deur, dit jaar op zaterdag 3 en zondag 4 oktober! De Truiense handelaars zetten hun klanten in de bloemetjes en verwennen shoppers met leuke acties, kortingen en attenties. Shop & The City zorgt daar bovenop voor extra beleving in de winkelstraten en een …

%d bloggers liken dit: