Tweedeverblijvers zullen nog even geduld moeten uitoefenen. Want pas ten vroegste op 8 juni zal daar duidelijkheid in komen. De premier waarschuwde wel al dat we deze zomer waarschijnlijk nog niet zullen terugkeren naar de normaliteit.

Ten vroegste op 8 juni gaat de derde fase in. Dan komt er waarschijnlijk ook een beslissing in verband met de tweedeverblijvers. “We willen nu de tijd nemen om alles te bestuderen en een gedetailleerd plan te kunnen maken”, zei premier Wilmès gisteren tijdens de persconferentie.

Andere verplaatsingen moeten uitgesteld worden. Verplaatsingen naar een tweede verblijf of vakantiehuis in eigen land zijn ook niet toegelaten. De politie controleert en beboet.

Vakantieparken, B&B’s, campings, vakantiehuisjes en Airbnb-locaties moeten sluiten. De permanente bewoners van dit soort woningen mogen uiteraard hier blijven wonen.

En dan valt deze advertentie op Facebook geen klein beetje op: nu is het moment om een tweede verblijf te kopen…aan de kust! Doordacht en doelbewust? Of aartsdom?