De lente is in zicht en in Sint-Truiden betekent dat de start van het bloesemseizoen. Traditiegetrouw vindt in maart de Lente Opendeur plaats en dat is dit jaar niet anders.

210312-lente-opendeurDe Truiense handelaars verwelkomen jullie op zondag 28 maart en openen hun deuren tussen 13u en 18u. Zij maken er een gezellige én veilige koopzondag van!

Fleurige stad
“Als bloesemstad zetten wij samen met de andere Truiense diensten maximaal in op het fleurig aankleden van onze winkelstad. Zo zullen er honderden kleurrijke lampionnen opgehangen worden in de winkelstraten, alsook aangeklede paloksen die refereren naar onze fruitstad in volle bloei”, vertelt middenstandsvereniging Shop & The City Sint-Truiden.

“We hebben dit idee opgevangen in enkele wereldsteden en vonden dit hét ideale alternatief om de beleving in coronatijden maximaal uit te dragen in onze winkelstad. De shoppers moeten de lente zien als ze een bezoek brengen aan onze winkelstraten”, concludeert Johan Mas, Schepen van Handel & Middenstand.

Bloembollen
Elke shopper in de Truiense binnenstad ontvangt op vertoon van zijn/haar Shop & The City kaart gratis bloembollen aangeboden door Aveve Brustem, zodat men de lente ook mee naar huis kan nemen. Deze worden zondag 28 maart in de namiddag op 28 maart 2021 van 13u-18u uitgedeeld op het Sint-Martenplein en Heilig-Hartplein.