Brüls werd geboren in Amel (Oostkantons). Zijn eerste club was Groen-Wit Amel. Zijn prestaties bleven niet onopgemerkt en in 2002 verkaste hij naar de lokale grootmacht KAS Eupen. Brüls speelde daar in de jeugdelftallen tot 2005 en werd in dat jaar voor het eerst opgenomen in de A-kern van die club.

Hij veroverde bij Eupen een basisplaats en in 2008 werd hij door MVV Maastricht aangekocht. Ook daar was Brüls een vaste titularis: tussen 2008 en 2010 speelde hij in totaal 65 wedstrijden, waarin hij 7 keer tot scoren kwam.

Hierna volgde een kort avontuur bij het Turkse Trabzonspor, waar hij geen enkele keer van de bank kwam. Bruls was vanaf dan een vrije speler en ondertekende een contract bij KVC Westerlo, maar er was even twijfel of hij ooit voor de Kempische ploeg zou kunnen uitkomen. MVV betoogde namelijk dat Bruls nog steeds eigendom was van hen maar Bruls liet verstaan dat hij al 3 maanden niet meer betaald was door MVV en daarom een vrije speler was.

Uiteindelijk kreeg Bruls gelijk en speelde dan ook het seizoen uit bij Westerlo. Hij begon ook aan het daaropvolgende seizoen 2011/12, maar op het einde van de transferperiode ondertekende hij een contract voor de topclub KAA Gent.

Na een goed seizoen bij Gent, waar hij een van de sterkhouders werd, kwam er interesse van de Franse eersteklasser OGC Nice. Voor Gent was een bod van vier miljoen euro te laag. Op 29 juni 2013 maakte KAA Gent bekend dat hij na een minder seizoen voor één jaar wordt verhuurd OGC Nice. Er werd op het einde van het seizoen bekendgemaakt dat Brüls zou terugkeren naar de Arteveldestad, de optie werd niet gelicht. Van 2014 tot 2017 stond hij onder contract bij Stade Rennes. Daar kwam hij weinig aan bod en in het seizoen 2015/16 speelde Brüls op huurbasis voor Standard Luik. Begin 2017 keerde hij terug bij Eupen en in augustus van dat jaar vervolgde hij zijn loopbaan op Cyprus bij Paphos FC. Dat avontuur duurde echter maar een jaar, waardoor Brüls in de zomer van 2018 zonder club zat. De middenvelder vond niet meteen een nieuwe club. Brüls trainde in de daaropvolgende maanden bij de Franse tweedeklasser Paris FC, de Duitse derdeklasser Hallescher FC en zelfs zijn opleidingsclub Groen Wit-Amel. Pas op 6 februari 2019 vond hij onderdak bij z’n ex-club KVC Westerlo. En nu dus naar STVV dat moet kunnen genieten van zijn maturiteit en kennis van het Belgische voetbal.