Hendrik Vlekken schonk 500 kilo aardappelen aan Sint-Vincentius ten behoeve van de meest behoeftigen in Sint-Truiden.

“Onze boerderij en hoevewinkel ligt vlak bij het centrum van Sint-Truiden, aan de Luikersteenweg 192. Daar hebben we ook een hoevewinkel met vooral zomerfruit, appelen, peren en aardappelen”, vertelt Hendrik.

Hij is een prille dertiger -en dat vindt hij oud-, landbouwer in hart en nieren, getrouwd met Femke en papa van 2 prachtige dochters en ook van Hector. Hij houdt van zijn koeien en schapen, van appels, peren en kersen, van patatjes, bieten, graan, …. en van de natuur. Iets wat vele mensen precies raar vinden voor een landbouwer.

Zijn vrouw Femke is ook een prille dertiger – en die vindt dat absoluut niet oud. In een ver verleden afgestudeerd als master in de kunstwetenschappen. Nu deeltijds aan het werk in een superleuke vzw die zich inzet voor het landschap. Zij is er stilaan ervan overtuigd geraakt dat ze wel degelijk een rol kan spelen op de boerderij en heeft er door de jaren heen ook enorm veel zin in gekregen. Ze moet nog veel te leren maar geraakt stilaan klaar voor het grote avontuur.

Hun sociale overtuiging hebben ze geuit door een halve ton aardappelen cadeau te doen aan Sint-Vincentius, dat waren 20 zakken van 25 kilo!