Ondanks de versoepeling van de maatregelen voor residentiële voorzieningen in de strijd tegen het coronavirus, werd beslist om in de Truiense woonzorgcentra nog geen bezoek toe te laten. Om het leed van de bewoners te verzachten en meer sociaal contact mogelijk te maken, overhandigde Hilde Vautmans vandaag 20 Huawei tablets aan woonzorgcentrum Villa Rosa. En met een fantastisch optreden verraste charmezanger Phil Kevin de bewoners.

Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld):Ik begrijp de beslissing van de Nationale Veiligheidsraad, maar Sint-Truiden is hier nog niet klaar voor. Daarom werd terecht beslist dat het bezoekverbod nog tot minstens 3 mei blijft gelden voor onze woonzorgcentra Villa Rosa en ’t Meiland. We weten allemaal dat Truienaren heel sociale en warme personen zijn, die graag buitenkomen en houden van gezellige familiemomenten. Dat valt nu al enkele weken weg, en we zien dat de situatie bijzonder zwaar begint door te wegen op de bewoners van de woonzorgcentra. Sociaal contact is voor hen daarom nu heel belangrijk. Door de tablets hopen we het leed op deze manier draaglijker te maken, zodat de bewoners op regelmatigere basis contact kunnen houden met hun (klein)kinderen, vrienden en de buitenwereld. Of om bijvoorbeeld een optreden van hun favoriete zanger mee te pikken. Als kers op de taart verraste Phil Kevin de bewoners vandaag met een onaangekondigd optreden, wat de bewoners helemaal deed opfleuren. Daar doen we het voor.”

Schepen van Eenzaamheid en voorzitter van Zorgbedrijf Sint-Truiden Pascy Monette (Open Vld): “Dit is een fantastisch initiatief, waar ik Hilde enorm voor wil bedanken. We proberen in de stad goed voor onze mensen te zorgen, en ik hoop dat zoveel mogelijk bewoners door middel van de tablets kunnen genieten van hun familie. Want dát is het belangrijkste: dat mensen kort bij hun familie kunnen staan in deze moeilijke tijden en dit zonder Bovendien zijn veel mensen in de woonzorgcentra bedlegering en niet in staat tot aan het raam te komen om naar familie te zwaaien. Door de tablets kan dat zo worden opgelost.”

Om de bewoners een extra hart onder de riem te steken, gaf Phil Kevin een exclusief optreden.