Morgen nemen onze Kanaries het in een vriendschappelijke pot op tegen RWDM. De zesde oefenwedstrijd van de voorbereiding. De eerste na een fysiek zware stage.

“Niet alleen de stage was zwaar. De eerste weken was het heel zwaar.” zegt Ilombe Mboyo ons. “Het doel was een goede fysieke basis te ontwikkelen. Ik denk dat we op de goede weg zijn. Het tactisch aspect komt ook steeds meer aan bod. De groep is super geconcentreerd en iedereen wilt werken.”

Het team van coach Hollerbach start aan de tweede fase van de voorbereiding. Mboyo merkt dat de trainingen zich meer aanpassen richting de start van de competitie. “We besteden meer tijd aan details, stilstaande fases, etc. Zo verloren we de afgelopen wedstrijden vaak het balbezit bij een inworp. Daar hebben we dus extra op gewerkt.”

De boog kan echter niet altijd gespannen staan. Vandaag deed de ploeg een teambuilding op de bowlingbaan. “Goed voor de teamgeest. Een leuk cadeau van de coach.” stelt Mboyo.

Morgenvroeg trainen de Kanaries een laatste maal vooraleer ze naar Geel trekken om er RWDM te bekampen. Deze wedstrijd zal plaatsvinden achter gesloten deuren. Je hoeft echter niets te missen dankzij onze livestream! Klik hier en volg de wedstrijd op de voet.
Aftrap om 18 uur!

(bron STVV)