In de handen klappen aan je voordeur, witte lakens aan het raam, kerkklokken die luiden, spandoeken aan de medische instellingen, niet voor niks zijn we in deze crisis fier op ons medisch personeel.

Maar er zijn er meer die zich dubbel plooien voor de medemens, vaak minder spectaculair en waarschijnlijk ook minder levensreddend. We hebben het hier over het personeel in superettes en warenhuizen, over de mensen die hebben leren leven met de onbeleefdheid van de hamsteraars, die het Wc-papier en de zeeppompjes uit hun handen zagen gerukt worden, die 10 uur op hun tanden moesten bijten tegen malcontente shoppers, die zich de naad uit hun broek werkten om de lege rekken toch tijdig aan te vullen. Zoals we zegden, minder spectaculair, maar ze stonden en ze staan er nog steeds voor ons. Een dikke merci.

Symbolisch voor alle winkelpersoneel dat ons nog enkele weken zal moeten gerieven, en met ons bedoelen we de vriendelijke klanten zowel als de opgejaagde shoppers, een foto van de vriendelijke mensen van de Spar in Zepperen, gemaskerd en “gehandschoend” zoals het hoort. Nog eens, bedankt!