Helaas in 99% van de gevallen is een aanrijding met een dier dat oversteekt onvermijdelijk. En ook de laatste weken was dit al ontzettend hard te merken aan de interventies van de Animal Rescue Service.

Zo haalden ze gisteren nog een doodgereden das en een doodreden ree op in Sint-truiden. Enkele dagen geleden werd in Montenaken ook een ree opgeruimd die een zware klap te verduren kreeg. Maar de grootste slachtoffers onder de wielen van auto’s zijn nog steeds katten. In januari 2022 haalden ze al 14 dode katten op waarvan we er 2 terug aan de eigenaar konden bezorgen voor een waardig afscheid. De andere katten hadden helaas geen chip en konden we dus ook geen eigenaar achterhalen. Ook enkele vossen konden de dans niet ontspringen en werden aangereden en stierven nog voor ons aankomst of al bij de klap zelf. Vorige week werd er ook een buizerd aangereden door een wagen in Kortenaken. Deze kon gelukkig nog snel naar het opvangcentrum gebracht worden voor revalidatie.

Op de foto zien we de aangereden das in Sint-Truiden. Waarbij we de vraag stellen waar dat precies gebeurd is. Ons lijkt het dat dit zeker was op een weg waar geen auto’s mogen komen (fietsroutenetwerk).