Even samengevat: in de Limburgse ziekenhuizen lieten opnieuw twee patiënten met een coronabesmetting het leven. Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen neemt verder af, het aantal nieuwe besmettingen in Limburg blijft stabiel.

Vanuit de Limburgse ziekenhuizen worden opnieuw twee corona-overlijdens gemeld. Beide coronapatiënten stierven in het ZOL in Genk, waar in totaal nu 66 patiënten met een coronabesmetting zijn overleden. Jessa in Hasselt blijft het zwaarst getroffen ziekenhuis in Limburg met 91 overleden coronapatiënten. Het coronavirus eiste in de Limburgse ziekenhuizen in totaal nu al minstens 386 mensenlevens. Toch is er ook goed nieuws vanuit de ziekenhuizen. Zo neemt het aantal patiënten op de Covid-afdelingen verder af. In zes van de zeven Limburgse ziekenhuizen liggen nu nog 133 coronapatiënten, dat zijn er twaalf minder dan gisteren. In totaal mochten al minstens 1.278 patiënten met Covid-19 het ziekenhuis verlaten.

Het aantal nieuwe besmettingen blijft ondertussen stabiel in Limburg. In onze provincie kregen opnieuw 26 mensen te horen dat ze positief hebben getest op het coronavirus. Dat zijn er amper twee meer dan gisteren. Het aantal nieuwe besmettingen blijft daarmee al vier dagen onder de grens van dertig. De afgelopen zeven dagen testten elke dag gemiddeld 34 Limburgers positief op het coronavirus. Ook gisteren bedroeg het zevendaagse gemiddelde 34, dinsdag was dat nog 35. Het is dus duidelijk dat het virus in Limburg aan kracht verliest.