Bedeling herbruikbare mondmaskers bezig

Algemeen
 

Maandag 11 mei is de huis-aan-huis-bedeling van de herbruikbare mondmaskers gestart. Eerder zijn ook al 1000 mondmaskers, gemaakt door vrijwilligers via het platform SintTruidenSolidair, afgegeven aan het Sint-Trudo Ziekenhuis.

“Iedereen is blij dat de maatregelen van de federale overheid versoepelen. Daarnaast brengt dit meer mensen op straat. Toch blijven sociale afstand en hygiënemaatregelen de norm. Daarnaast raden we alle Truienaren, vanaf 12 jaar, aan zo veel als mogelijk een mondmasker te dragen op drukke plaatsen en natuurlijk altijd op het openbaar vervoer” zegt burgemeester Veerle Heeren.

Het schepencollege van Sint-Truiden heeft op korte termijn een bestelling van 45.000 mondmaskers goedgekeurd. Daarnaast heeft de stad zich ingeschreven in het aanbod van de provincie Limburg via het platform Proclim. Alles wat van deze bestellingen toekomt, wordt meteen aan huis bedeeld. Daarnaast lopen ook de filters van de federale overheid in fases binnen. Ook die bedeling zal binnenkort gebeuren.

“We zijn ontzettend dankbaar dat we ook een extra bedeling van mondmaskers kunnen doen bij de diverse zorginstellingen, zoals onze woonzorgcentra, in Sint-Truiden”, vertelt schepen van sociale zaken Pascy Monette.

“Meer dan 21 stadsmedewerkers werken mee aan de organisatie en de bedeling van de mondmaskers. In totaal gaat het om 17.000 enveloppen, die vanaf maandag wijk na wij worden gedeeld. Ook de komende dagen zijn de teams nog onderweg. Bijgevoegd zit ook een brief met meer informatie rond het correct gebruik en onderhoud van de mondmaskers”, zegt schepen van ruimtelijke ordening en wonen Jelle Engelbosch.

“Ondertussen hebben tal van vrijwilligers niet stilgezeten. De stad kocht geschikt stof aan voor mondmaskers en 50 naaisters die zich vrijwillig opgaven bij SinttruidenSolidair hebben er een degelijk en mooi mondmasker van gemaakt dat aan alle richtlijnen voldoet. Deze eerste 1000 mondmaskers zijn intussen al bezorgd aan het Sint-Trudo Ziekenhuis,” vertelt schepen van buurtzaken en gezondheid Jurgen Reniers.

De stad volgt nauwgezet op of handelaars en shoppers zich aan alle maatregelen houden om veilig te winkelen. Vrijdag 8 mei kondigde het stadsbestuur ook bijkomende economische maatregelen aan in plan ‘impact’, een herstelplan waarmee we op lokaal niveau acties ondernemen om van onze stad een veilige en bloeiende stad te maken en het risico op een mogelijke tweede golf aan besmettingen tot een minimum beperken.

Namens het college van burgemeester en schepenen.

 

 

Contact

 

Veerle Heeren | burgemeester

M 0496 80 52 88 | burgemeester@sint-truiden.be

 

Jelle Engelbosch | schepen

M 0475 91 26 09 | Jelle.Engelbosch@sint-truiden.be

 

Pascy Monette | schepen

M 0475 26 48 01 | pascy.monette@sint-truiden.be

 

Jurgen Reniers | schepen

M 0497 43 64 43 | Jurgen.reniers@sint-truiden.be

 

 

Communicatie stad Sint-Truiden

M 0497 41 30 21 | info@sint-truiden.be

 

 

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
1
Animal Rescue Service bestaat precies 365 dagen!

“We mogen officieel 1 kaarsje uitblazen! Sinds vandaag bestaan we exact 1 jaar! Een jaar met ups en downs.. Bloed zweet en tranen. Hier en daar wat gekneusde ledematen en gewrichten. Maar dat is het allemaal waard om te zien wat we op 365 dagen bereikt hebben! We hadden voor- …

Algemeen
STVV verliest in matcheinde en ref Smet helpt mee

De eerste match met publiek werd voor de neutrale toeschouwer misschien wen een leuk kijkstuk, maar was dat zeker niet voor de aanwezigen in het stadion. Het leek vandaag wel alsof STVV met de voorsprong aan de wedstrijd begon. Na amper 40 seconden spelen, lag de bal al voorbij Butez …

Algemeen
Wraakporno – Niet-consensuele verspreiding van seksueel getinte beelden en opnames

Tegenwoordig zijn er veel BV’s in het nieuws gekomen als slachtoffer van verspreiders van seksueel getinte beelden en opnames. Dit gebeurt ook vaak op scholen waar kinderen naaktfoto’s van klasgenootjes verspreiden al dan niet met toestemming. Wanneer er naakt- of seksueel getinte beelden worden verspreid zonder toestemming van de persoon …

%d bloggers liken dit: