STVV is met een 1/12 helemaal uit vorm. Trainer Peter Maes voert dan ook enkele wijzigingen door. Onze jonge landgenoot Van Dessel verschijnt voor de eerste keer dit seizoen aan de aftrap. STVV wil verdere degradatiezorgen van zich afwimpelen. Daarom moeten de Kanaries dringend punten oogsten, te beginnen deze avond op het veld van Sporting Charleroi. Het werden echter geen punten, maar met één punt zal Maes ook wel niet ontevreden zijn.

4-17Op het patattenveld van Charleroi krijgen de tijdens de eerste helft weinig goed voetbal te zien. Blijkbaar is de angst om te verliezen groter dan de wil om te winnen bij beide ploegen waarvan de ene naar boven lonkt en de andere angstig naar beneden.

Het eerste schot komt na 5 minuten achter de naam van een Carolo, meer bepaald Ali Gholizadeh. Een afstandsschot van buiten de zestien vliegt vlot in de armen van Schmidt. Binnen de palen, maar dat was ook alles. De eerste kans voor STVV noteren we 4 minuten later. Mboyo kan de bal nog op het nippertje binnenhouden en Hashioka duikt gretig op voor de vijandige kooi. De kopbal van de Japanner is krachtig, maar net een tikkeltje te centraal om de 6-8Carolodoelman in verlegenheid te brengen. Voor de rest krijgen we voetbal te zien met veel afval in het spel, een soms tot vervelens toe temporiserende De Ridder en een quasi onzichtbare Mboyo. Nog één poging tot een kans: Bruno neemt op het halfuur een hoekschop kort. Gillet behoudt het overzicht en pikt er Botaka uit, maar de ex-Kanarie kan Schmidt niet zenuwachtig maken. Het rustsignaal komt als een verlossing.

De tweede helft kon alleen maar beter. Maar met de daver op het lijf kan je geen goed voetbal produceren. In de 49ste minuut lijdt Kayembe balverlies op de eigen helft waardoor Hashioka met het leer aan de haal kan. De verdediger haalt z’n zware rechter boven, maar Descamps 7-7klemt. Vijf minuten verder gaat Kipré iets te fors door op Mboyo. Met de voet vooruit, komt de huurling van West-Bromwich Albion heel goed weg zonder kaart. Dan was scheidsrechter Visser tijdens de eerste helft veel strenger. Op het uur komt Nazon een licht geblesseerde Suzuki vervangen. En dadelijk zit er meer pit in de Truiense aanval. Nauwelijks vier minuten op het veld stelt hij Descamps op de proef. Teodorczyk schiet een gat in de lucht waardoor de bal vervaarlijk in de voeten van Nazon rolt. De Haïtiaanse Fransman brengt het leer scherp voor. Descamps verbrandt z’n handen er ei zo na aan. Buatu kan in de rebound niet uithalen dankzij een knappe verdedigende actie van Nicholson.

5-17Iets voor het matcheinde wordt de jonge Van Dessel vervangen door Colidio, een Van Dessel die zeker geen slechte match speelde, integendeel want voetballend met een echt Truiens hart mag hij best terugkijken op een geslaagd debuut. Trouwens ook de nieuwe Japanner Hashioka deed het verre van slecht bij zijn eerste basisplaats. Visser liet nog drie minuten bij spelen, en in de allerlaatste seconde versierde Charleroi nog een vrijschop tegen de backlijn. Maar ook hier werd Schmidt niet in gevaar gebracht.

De match eindigde zoals ze begon en waarschijnlijk zal STVV gelukkiger zijn met het punt dat ze mee naar Haspengouw nemen terwijl de Carolos wellicht playoff 1 op hun buik mogen schrijven. Bovendien mogen de Kanaries zich wel degelijk de evenknie noemen van een kandidaat playoff 1.

Nu nog bang afwachten wat de andere staartploegen tijdens het weekend doen. Als Beerschot, Standard en Genk doen wat ze moeten doen, namelijk winnen, dan zal er in     Sint-Truiden een zucht van opluchting te horen zijn.

3-24