De Aldi-supermarkt van de Kattenstraat wordt vanaf zaterdag 22 oktober in een nieuw jasje gestoken. Na de ombouw van het interieur zal de versmarktbeleving voortaan voorop staan. Het concept werd uitgetest en zal in 100 Aldi-winkels worden doorgevoerd. Op zaterdag 29 oktober heropent de winkel.

“Na de vernieuwing krijgt het versassortiment een prominente plaats vooraan de winkel”, steekt manager Koen Piessens van wal. “Onze klanten zullen na de ombouw alle verse groenten en fruit, vers vlees, verse vis en chilled convenience, zoals voorverpakte slaatjes, verse fruitsappen en bereide maaltijden en dranken, onmiddellijk bij het binnenkomen van de winkel aantreffen. Op die manier wordt een heuse versmarktbeleving gecreëerd. Verse producten staan bovenaan het boodschappenlijstje.”

De laatste jaren investeerde ALDI fors in een groeiend en kwalitatief aanbod aan verse producten. Piessens maakt het concreet: “Er is nu een aanbod vers vlees waarvan meer dan 90% van Belgische afkomst is. Ook het aanbod verse groenten en fruit groeide bij ons met ruim 20% in vergelijking met 2019. We kiezen er met onze nieuwe winkelinrichting voor om het winkelen eenvoudiger te maken. Zo zal de bakkerijafdeling met vers brood, afgebakken koffiekoeken en broodjes aanwezig blijven in de eerste gang. De wekelijkse promoties (de ALDI Specials) komen telkens in het midden van iedere gang. De gekende tijdelijke aanbiedingen op woensdag en zaterdag worden analoog aan de ALDI-folder verdeeld over twee winkelgangen achteraan de winkel”, besluit Piessens.

In 2023 zullen ruim 100 ALDI-winkels omgebouwd worden volgens de nieuwe winkelinrichting. Om de ombouw mogelijk te maken, zal de winkel in de Kattenstraat vanaf zaterdag 22 oktober om 16u sluiten. In tussentijd kunnen klanten terecht in de nabijgelegen ALDI aan de Tiensesteenweg en de ALDI-winkels in Rummen en Zoutleeuw. Op zaterdag 29 oktober gaat de vernieuwde Aldi in de Kattenstraat opnieuw open.

Foto © Aldi