“Waar kan je nog goedkoop tanken”, is een veel gestelde vraag aan onze redactie. Wij zochten het uit met de steun van een lezer en een garagist. Het antwoord? Eigenlijk nergens nog. Maar het goedkoopste van het volledige aanbod vind je vlak tegen Hasselt. Dat is natuurlijk al een eindje van Sint-Truiden of Borgloon, maar toch. Voor een tankbeurt van 40 liter is het bij Lukoil Express op de Sint-Truidersteenweg 4 euro goedkoper.

De brandstofprijzen voor wagens swingen dezer dagen weer de pan uit. Ook mensen uit Haspengouw gaan op zoek naar het goedkoopste tankstation. De meesten komen uit bij Lukoil Express in Hasselt, aan de Sint-Truidersteenweg 335. Maar ook stations van hetzelfde merk hanteren onderling prijsverschillen. Of anders gezegd: de ene Lukoil is de andere niet, en dat geldt evenzeer voor andere ketens. DATS24 van de groep Colruyt noteert de laatste dagen voor benzine Euro95 een bedrag van 1,825 euro per liter. Andere stations in de regio Sint-Truiden liggen ook rond die prijs. Idem dito voor diesel.

Lukoil Express rekent al een lange tijd consequent 10 eurocent minder per liter aan in vergelijking met andere stations, en blijkt daarmee de goedkoopste in de regio. Het station ligt niet ver van de E313, de afslag Hasselt-Zuid, in het zijstraatje van de Sint-Truidersteenweg, richting Sint-Lambrechts-Herk. De foto van donderdagavond 21 oktober toont de prijzen, die voor de drie producten ongeveer per liter 10 eurocent goedkoper zijn dan de andere stations op datzelfde moment. Voor een volle tankbeurt van pakweg 40 liter loopt dat al gauw op tot 4 euro.

“Mensen moeten wel eens in Hasselt zijn en tanken dan ineens daar”, weet Kenny die in een garage werkt. “Ik werk al jaren aan de motoren van auto’s en ik merk geen enkel verschil. Zeker met de winter voor de deur kan het voor de batterij zelfs geen kwaad als je eens in de maand van Sint-Truiden naar Hasselt rijdt en terug. Zeer korte afstanden doe je best met een benzinemotor. Een diesel zal de eerste 10 minuten in verhouding veel meer gebruiken. Zelf tank ik ook bij Lukoil Express. Het enige nadeel is dat je vaak moet aanschuiven. En bij vertrek goed uitkijken, want voetgangers, fietsers en auto’s kronkelen daar door elkaar”, besluit hij.

Foto’s © TruiensNieuws