Winnen was nodig, en dat deed STVV deze avond. Geen gemakkelijke opgave als je weet dat STVV slechts twee punten verzamelde buitenshuis. Maar we kunnen verkeerd zijn, we zagen de touch van Peter Maes al op het speelveld en die stond ons aan.

Maar de match begint met een opdoffer. In minuut 3 neemt Schmidt te veel tijd om een terugspeelbal weg te werken en Vossen zit er uitstekend tussen met een goed blok. Vervolgens heeft de ex-Genk-speler de bal maar binnen te lopen. De Kanaries hollen alweer erg vroeg achter de feiten aan. En een Sint-Truiden schreeuwt om Steppe! Maat STVV heeft geluk … dat de VAR nog bestaat. Toch geen 1-0! Gelukkige voor Daniël Schmidt blokt Vossen de bal met de arm af. De Cremer raadpleegt de VAR en het feestje gaat terecht niet door. Peter Maes slaakt een zucht van opluchting, te horen tot in Sint-Truiden. Die van Schmidt was nog luider!

Minuut 11 en Kaunoiurgios schudt een drieste tackle op Konate uit zijn schoenen. De middenvelder van STVV mag van geluk spreken dat hij er zonder al te erge schade vanaf komt.
Essevee schreeuwt dan moord en brand in de 21ste minuut. Ze bereiken de Truiense zestien via een gemeten lange bal op Bruno. Caufriez verkijkt zich in eerste instantie op de hoge pass, maar de roodharige verdediger zet het recht met een gedurfde sliding. Ref De Cremer gaat toch even naar de beelden van de VAR kijken, want de tackle van Caufriez was natuurlijk ook niet honderd procent koosjer. Maar De Cremer beslist om geen penalty te geven. Bij Essevee reageren ze verbijsterd, wij vroegen ons wel af wat er gaande zou kunnen geweest zijn. Wij za gen niks, een Caufriez die de bal speelde. Was hands misschien mogelijk geweest? Toch niet!

Op het halfuur grijpt de Truiense coach in. Peter Maes maakt een statement door Sankhon vroegtijdig naar de kant te halen. Is dit wegens de gele kaart die de Guineeër al vroeg pakt, of presteert hij gewoon onder het vereiste niveau? Daar hebben wij het raden naar. Wat we wel weten is dat zijn vervanger Pol Garcia heet. En dat Sankhon redelijk pissed was voor die vervanging, aan zijn bodylanguage te zien. Enkele minuten voor de koffie zien we Nazon met een goeie looplijn richting eerste staak. Suzuki pikt daar knap op in met een leuke center. Rot van het effect devieert het leer tegen de boarding achter het doel van Bostyn.

Dat is het sein voor de show van Caufriez. In de laatste minuut van de eerste helft duikt hij plots helemaal voorin op. Het nummer 3 van STVV behoudt het overzicht en vindt Nazon. Die heeft alle tijd van de wereld om de bal binnen te rammen, maar in plaats van een gat in de netten knalt de aanvaller een gat in de lucht. 0-0 bij de rust, verdiend voor beide ploegen.

De tweede helft is een goeie 10 minuten bezig. Het was al te zien in minuut 45: wat een zet van coach Maes om Caufriez een vrijere, aanvallende rol te geven. Hier komt de Belg echt goed uit de verf. Net als in de eerste helft duikt Caufriez goed de open ruimte in en ook de blik richting medespelers is er. Zo vindt hij Suzuki aan de strafschopstip. Die blijft ijzig kalm en legt de bal proper binnen. STVV zowaar op voorsprong en niet onverdiend.

Die overwinning komt nog een stukje dichterbij in de 61ste minuut: een domme actie van de linksachter van Essevee. Colidio omspeelt Bianda en dan volgt de obstructie. Scheidsrechter De Cremer trekt de tweede gele kaart en dus rood. Waregem met 10.

Sint-Truiden is nu de baas. Jelle Vossen kan geen kant meer op. Hij zal tijdens deze match eens NIET tegen STVV scoren. De kroon op het werk komt in de eerste minuut van de blessuretijd. Wat een heerlijk doelpunt van Maximiliano Caufriez! De “verdediger” herovert de bal op het middenveld en spurt dan naar voren om de bal pienter over Bostyn binnen te stiften. Dat is dan een assist en een goal voor de centrale verdediger. Coach Peter Maes mag deze overwinning voor minimum 50 procent op zijn conto schrijven. Want het was hij die Caufriez na een half uur spelen een rij naar voren schoof na het wisselen van Sankhon. Caufriez, is bevrijd en etaleert dat met een topprestatie. De Kanaries verlaten Waregem met drie verdiende punten op zak. Ze moeten op tweede kerstdag wel De Ridder missen tegen Standard omdat die heel erg dom tegen de fatale gele kaart opliep. Maar de laatste plaats is weer voor Moeskroen.