STVV was woensdagavond geen partij voor het oppermachtige Club Brugge. In het Jan Breydel stadion gingen de Kanaries onderuit met een 3-0 nederlaag. Maar ook Club was in de eerste helft niet bepaald in zijn goede doen.

Bij STVV nam Christian Brüls de plaats in van de geblesseerde Shinji Kagawa en werkte een beetje ongelukkig de vrije trap van Vanaken in eigen doel. Zo kwam Club Brugge na 20 minuten al op voorsprong. Beide ploegen maakten weinig indruk in de eerste helft. Een kwartier voor rust gingen fans al iets drinken of eten. Dat zegt genoeg.

Ook in de tweede helft zagen we vooral een verdedigend STVV, alsof dat doelpunt niet moest worden ingehaald. Club kwam beter in de wedstrijd en ging op zoek naar de 2-0. De eerste en enige echte doelkans voor de bezoekers kwam van Eric Bocat maar die botste op doelman Mignolet. STVV leek ook even te groeien in de wedstrijd tot Konaté met twee voeten – onnodig – vooruit doorging op Mechele. Rood. Sint-Truiden moest verder met z’n tienen. Club kreeg met de inbreng van Lang en Skov Olsen een dynamisering van het spel en dat leidde al snel tot de 2-0. Lang gaf prima mee met Jaremtsjoek en die scoorde. Op aangeven van Lang werd het 3-0, een doelpunt van Skov Olsen.

Bij STVV weten ze wat er zaterdag te doen staat: winnen tegen OHL op Stayen.