Donderdagochtend, 12 november 2020, zijn 20 COVID-19 sneltesten afgenomen bij de medewerkers van de dienst Groen van de stad Sint-Truiden. Dit gebeurde nadat eerder twee medewerkers zich ziek meldden omwille van Covid-19. De testresultaten van alle 20 medewerkers zijn negatief.

Naar aanleiding van 2 bevestigde Covid-19 infecties binnen de dienst Groen heeft de stad Sint-Truiden het initiatief genomen alle medewerkers van de dienst Groen een sneltest te laten ondergaan en dit in het kader van contact tracing.

Daarmee volgt de stad Sint-Truiden het draaiboek dat Co-Prev* op 23 oktober 2020 heeft opgesteld ten behoeve van contact tracing in bedrijven en collectiviteiten. De stad volgt hiermee de wettelijke verplichtingen rond clusters, zijnde minimaal 2 met elkaar gelinkte Covid-19 besmettingen binnen 14 dagen. De dienst externe preventie van Group CLB nam de 20 sneltesten af en bevestigt dat de testresultaten van de 20 medewerkers negatief zijn.

“We hebben snel en accuraat gehandeld. Eerst zijn alle hoog -en laag risicocontacten in kaart gebracht via contact tracing. Daarna is het draaiboek van besmettingen in een cluster stapsgewijs uitgevoerd”, licht burgemeester Veerle Heeren toe.

“We blijven al onze medewerkers sensibiliseren tot het volgen van de 6 gouden regels ter preventie van de verspreiding van het coronavirus. De twee medewerkers van de groendienst blijven voorlopig in isolatie en stellen het goed. We wensen hen veel beterschap!”, zegt algemeen directeur Kathleen Bergoets.