Anderlecht en STVV speelden een wel heel speciale oefenpot tegen mekaar, bestaande uit tweemaal 60 minuten, kwestie van zoveel mogelijk speelminuten te kunnen verdelen.

De Kanaries trokken vandaag richting Neerpede voor de oefenpartij tegen RSC Anderlecht. Beide ploegen speelden met twee verschillende teams die elk 60 minuten op het veld stonden. Na de eerste 60 minuten stond het 2-0 in het voordeel van Anderlecht na een owngoal van Teixeira en een kopbaldoelpunt van Kompany. De 3-0 eindstand werd tijdens het tweede deel van de wedstrijd bepaald na een doelpunt van Takidine. Ook nieuwkomer Nakamura was erbij.

STVV eerste 60 minuten: Steppe, Sankhon, Teixeira, Lathouwers, Garcia, Colombatto, Nakamura, De Ridder, Colidio, Balongo, Jhonny Lucas
STVV tweede 60 minuten: Vanmarsenille, Matsubara, Mmaee (46′ Troonbeeckx), Konate, Janssens, Ito, Van Dessel, Asamoah, Lee, Durkin, Buya Turay
Rode kaart: 59′ tweede helft – Konaté

Veel over het matchverloop is echte niet geweten: de wedstrijd werd gespeeld in Neerpede achter gesloten deuren en zelfs de pers was niet gewenst. Er zou naar verluidt duchtig geëxperimenteerd zijn.

STVV’er Rein Van Helden testte eerder deze week positief op Covid-19, de jonge belofte reisde uiteraard niet mee naar Anderlecht zaterdagmiddag, waar de tweede oefenmatch van de Kanaries geprogrammeerd stond, hij bleef thuis in quarantaine.  De clubdokter spreekt van een asymptomatische patiënt. Er is echter geen enkele reden tot paniek. “Dat we door de testing zo snel kunnen anticiperen, vind ik zowaar een positief verhaal”, aldus de dokter.